Câți oameni au trăit pe pământ până în prezent. Numărul la care nu te gândeai

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

S-a calculat un număr al tuturor oamenilor care au trăit pe Pământ până în prezent.

Populația umană a crescut semnificativ în ultimele două secole, de la 1,6 miliarde în 1900 la puțin peste 8 miliarde în prezent, conform IFL Science.

Prin urmare, am putea presupune că populația a crescut atât de mult încât cei vii i-au depășit pentru scurt timp pe cei morți

Cu toate acestea, am greși, conform datelor și estimărilor pe care le avem despre populație.

În jurul anului 1800, datele privind populația au devenit mult mai clare.

„Odată ce ai înregistrări scrise, odată ce ai recensăminte, când țările încep să colecteze taxe, începi să dezvolți înregistrări scrise”, a explicat Wendy Baldwin de la Population Reference Bureau (PRB) pentru BBC în 2012. Având în vedere că primii oameni moderni au plecat din Africa, acum 60.000 de ani, este vorba și de o perioadă de timp în care trebuie să ne bazăm pe estimări.

„Speranța medie de viață în Franța din epoca fierului (din 800 î.e.n. până în aproximativ 100 e.n.) a fost estimată la doar 10 sau 12 ani”, a precizat PRB în ultimele estimări ale populației.

„În aceste condiții, rata natalității ar trebui să fie de aproximativ 80 de născuți vii la 1.000 de oameni, doar pentru ca specia să supraviețuiască. O situație similară este observată doar în unele țări din Africa subsahariană”, a mai punctat PRB.

Population Reference Bureau (PRB) a folosit estimări ale populației din diferite momente din istorie și preistorie și a aplicat o rată a natalității presupusă (care a scăzut în timp, pentru a reflecta rata natalității în scădere). Metoda a oferit o estimare aproximativă a numărului de nașteri.

Potrivit estimărilor lor, aproximativ 117 miliarde de nașteri au avut loc din 190.000 î.Hr., depășind cu mult cele 8 miliarde de oameni care trăiesc astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel