Câți români au primit amendă de 3.000 de lei pentru că au refuzat recenzarea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

INS vine cu date oficiale. Câți români au fost amendați pentru că au refuzat să fie recenzați în 2022? 

Nu toți românii s-au recenzat sau autorecenzat. În cazul celor care nu s-au încadrat în termenul stabilit de Institutul Național de Statistică (INS) pentru că au uitat, nu au reușit sau pur și simplu nu au vrut, anul trecut a fost o ploaie de amenințări cu amenzi, venită din partea statului. Totuși, se pare că doar 89 de persoane au fost amendate în cadrul recensământului populației. Aceștia au fost amendați fie pentru că au refuzat să răspundă recenzorilor, fie pentru că au furnizat informații incomplete.

Numărul celor care nu au participat la recensământ voit sau tacit depăşeşte însă 914.000 de persoane, conform INS. Amenzile aplicate oamenilor care au refuzat participarea la recensământ sau care au împiedicat desfăşurarea recensământului se ridică la 125.300 de lei. „4,8% din numărul total al populaţiei rezidente nu a fost recenzată, iar acest procent reprezintă populaţia totală care nu a fost recenzată: persoane care au refuzat explicit sau tacit recenzarea, care nu au vrut să se autorecenzeze și nici să primească vizita recenzorului (populație necontactată)”, a transmis INS, pentru Economica.

Unde s-au dat cele mai multe și mai mari amenzi

Amenzile pentru refuzul de recenzare s-a sancționat cu 1.000-3.000 de lei. 12 oameni au primit amenda maximă de 3.000 de lei în cadrul recensământului: o persoană din Ezeriş (Caraş-Severin), şapte persoane din Mehedinţi şi câte o persoană din Cluj-Napoca, Galaţi, Buzău, Hunedoara.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate persoanelor fizice din judeţele Bihor (15), Vaslui (11), Mehedinţi (9 amenzi) şi Alba (9 amenzi).

Populația României continuă să scadă drastic. Astfel, în prezent, e estimată la 18,8 milioane de locuitori. În jur de 8 milioane de români sunt în afara granițelor, în țări precum Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania și SUA.

India va deveni ţara cu cea mai mare populaţie din lume la jumătatea anului 2023

India ar urma să devină ţara cu cea mai mare populaţie din lume până la jumătatea anului 2023, depăşind China cu aproape 3 milioane de locuitori, potrivit unor estimări publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite. Scăderea populaţiei din China s-a produs în pofida relaxării politicii de limitare a naşterilor în ultimii ani. În urmă cu 10 ani, chinezii aveau dreptul să aibă un singur copil. Din 2021, ei pot avea trei. Această scădere este în general imputată costului vieţii care a crescut puternic în China, la fel şi cel pentru educaţia copilului. Nivelul mai ridicat al studiilor femeilor amână, de asemenea, sarcinile.

Vom fi 8 miliarde

Potrivit Pew Research Centre, populaţia indiană a crescut cu peste 1 miliard de persoane din 1950, anul de la care ONU a început să primească date demografice. Raportul UNFPA estimează că populaţia mondială va ajunge la 8,045 miliarde de locuitori până la jumătatea anului 2023. Alte ţări, în principal din Europa şi Asia, se pot aştepta la o prăbuşire demografică pe parcursul deceniilor următoare, potrivit datelor ONU publicate în iulie 2022 despre evoluţia populaţiei mondiale până în 2100. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel