Căutat internațional. Un bărbat ar fi aruncat cafea fierbinte pe un bebeluș - FOTO

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium

Vezi în articol imagini cu bărbatul cautat internațional.

Un bărbat căutat pentru că ar fi aruncat cafea fierbinte pe un bebeluș într-un atac neprovocat într-un parc din nordul statului australian Queensland face acum obiectul unei căutări internaționale.

Inspectorul detectiv Paul Dalton de la poliția din Queensland a declarat luni că polițiștii lucrează cu parteneri internaționali pentru a-l găsi pe bărbat, identificat ca fiind un cetățean străin în vârstă de 33 de ani, despre care se știe că a fugit din țară la patru zile după presupusul atac.

Un băiețel în vârstă de nouă luni, cunoscut doar sub numele de Luka, a suferit arsuri grave pe față, brațe și picioare atunci când bărbatul ar fi aruncat băutura fierbinte peste el, în timp ce stătea cu mama sa pe iarbă în Hanlon Park din Brisbane la 27 august.

O înregistrare video îl arată pe bărbat fugind de la locul faptei, purtând o cămașă albastră în carouri, o pălărie neagră și ochelari.

Dalton a declarat că primele investigații au fost întârziate de informații false cu privire la numele bărbatului și de supravegherea de către suspect a operațiunii poliției.

”A făcut ancheta destul de complexă”

„În curând a devenit evident pentru noi că această persoană era conștientă de metodologiile poliției, desfășura cu siguranță activități de contra-supraveghere, ceea ce a făcut ancheta destul de complexă”, a declarat Dalton reporterilor.

După atac, bărbatul a luat un taxi până în centrul orașului Brisbane, apoi a traversat cu mașina granița statului New South Wales, înainte de a zbura de pe aeroportul din Sydney pe 31 august.

„Abia la 1 septembrie am reușit să punem un nume pe chipul de pe camerele de supraveghere”, a declarat Dalton, care a refuzat să numească bărbatul sau destinația sa de teamă să nu îngreuneze ancheta.

Dalton a declarat că poliția l-a identificat pe bărbat la scurt timp după ce acesta a fugit, declarând reporterilor: „Eram în centrul de investigații când am pus un nume pe față și era o cameră foarte fericită, doar pentru ca în 15 minute să facem o verificare și să aflăm că l-am pierdut”.

Dalton l-a descris pe bărbat ca fiind un „lucrător itinerant” care a venit și a plecat din Australia cu diverse vize din 2019 și care a intrat ultima dată în țară în ianuarie 2022.

Poliția nu a fost în măsură să stabilească motivul bărbatului.

„Nu putem găsi un motiv. O persoană rațională, normală, ați crede, nu ar face așa ceva. Dar nu este întotdeauna așa”, a declarat Dalton.

Bebelușul a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale

Mama băiatului, care nu poate fi identificată din motive legale, a declarat presei locale la momentul respectiv că a fost „totul foarte rapid și haotic”.

„Nu am înțeles cu adevărat ce s-a întâmplat în acel moment, dar am început să strig după ajutor și să strig că era fierbinte și că fiul meu era ars”, a spus mama.

Martorii s-au grăbit să aducă apă înainte ca bebelușul să fie dus la spital, unde ar fi suferit de atunci mai multe intervenții chirurgicale pentru arsuri grave la bărbie, gât, piept și spate.

La momentul respectiv, poliția a difuzat o înregistrare video a bărbatului, solicitând persoanelor care l-au recunoscut să vorbească.

„Imaginile sunt destul de clare. Sunt foarte încrezător că dacă vă uitați la aceste imagini și cunoașteți persoana de acolo, veți ști cine este”, a declarat Dalton presei pe 28 august.

Ancheta a dus poliția în New South Wales și Victoria, unde bărbatul a locuit la mai multe adrese cu diferite vize de muncă și de vacanță, conform CNN.

Poliția a declarat că a vorbit cu colegii săi despre mișcările sale.

Captură de ecran / Foto: X The Noticer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel