Cauți un loc de muncă? Află cine angajează

hr
hr

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, primul lucru care se impune a fi făcut este o accesare a site-urilor de recrutare. Aici poți găsi informații legate de companiile care demarează adevărate campanii de recrutare, precum și cerințele legate de posturile scoase pe piață.

Deși bugetele de HR stabilite pentru anul 2012 abia au început să fie cheltuite, peste 30.000 de joburi au fost scoase pe site-urile de recrutare în prima jumătate a lunii ianuarie. Cele mai ofertante posturi provin din din zona IT, outsourcing, sau auto, iar cei mai dinamici angajatori sunt Genpact (outsourcing), Continental Auto­motive (auto), Emerson (pro­ducţie şi servicii tehnologice), Oracle (software), Hella (componente auto), Orange (telecomunicaţii) sau Adobe (software).

Potrivit celor declarate de Laura Chilom, HR Consultant în cadrul eJobs, "la începutul lui 2012 putem vorbi de o creştere a numărului de joburi pe majoritatea departamentelor. Companii din cele mai diverse domenii au demarat procese ample de recrutare, publicând un număr mare de posturi pentru a acoperi necesarul de personal. Pe eJobs sunt active acum peste 10.000 de posturi din diverse domenii, vânzările, customer/client service şi marketingul fiind domenii de vârf în acest debut de an".

"Având în vedere viitoarele investiţii şi preconizări de creştere pe piaţa de IT cel puţin, estimăm o creştere de 10% a numărului de locuri de muncă în acest an faţă de anul trecut", a mai spus Oana-Maria Banu, Product Marketing Manager în cadrul site-ului de recrutare Myjob.

Un domeniu în care salariile sunt atractive rămâne IT-ul, unde se poate câștiga peste 1.500 de euro pe lună, similar cu un post în sănătate, producție navală sau aviație.

Cerințele angajatorilor implică, în cele mai multe cazuri, diplomă de studii superioare, cunoașterea cel puțin a unei limbi străine, abilități de comunicare și operare calculator sau certificare recunoscută.

Site-urile de recrutare sunt încă în așteptarea ofertelor de muncă preconizate pentru anul 2012 ale marilor companii: furnizorul de servicii de call center Computer Ge­ne­ra­ted Solutions care va angaja 1.000 de oamen, XL World - 250 de recrutări, Hewlett-Packard - Global eBusiness Operation Center - câteva sute sau pro­ducătorul chinez de echipamente IT&C Huawei - câteva sute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel