Cancerul de colon, considerat o boală a bărbaților, afectează ambele sexe. Cauzele sunt împărțite: sunt fie ereditare, fie obieceiurile alimentare nocive. Ereditare sunt doar în 20% din cazuri. În ultimii 20 de ani, în România, numărul deceselor provocate de cancerul de colon s-a dublat.
"Nu putem spune că dacă mâncăm una scăpăm de cancerul de colon, sau dacă mănânci cealaltă o să te îmbolnăveşti. În general, persoanele care mănâncă mai multe legume sunt mai puţin predispuse la cancer de colon, iar cei care consumă o cantitate mare de carne, cu multă grăsime, sunt mai expuşi", a declarat medicul gastroenterolog Melih Ozel, scrie RTV.
"Dacă detectăm cancerul într-un stadiu incipient, pacientul va supravieţui. Deci, în zilele noastre vrem să ne uităm la cancer ca la o boală cronică, nu una fatală, ci una cu care poţi trăi", a precizat medicul chirug Metin Cakmakci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu