Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre problemele nerezolvate din cele patru regiuni ucrainene în care s-au organizat referendumuri.
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat care au fost problemele din teren, în special din regiunea Lugansk, care au cauzat ocuparea de către Federația Rusă și referendumurile care s-au desfășurat în sudul Ucrainei:
„Există o istorie foarte vagă și foarte neînțeleasă încă din 2014. Acele regiuni au început frământările naționalist-secesioniste încă din 2014, când ele nu au recunoscut Maidanul. Problema fundamentală este că din 2014 până în 2022 s-a lucrat în favoarea Rusiei. Nimeni nu a clarificat ce vor cei 10 milioane de ruși din Ucraina. Că ne place, că nu ne place, sunt 10 milioane de rusofoni cărora încetul cu încetul li s-au luat din drepturi, la fel cum li s-au luat și românilor, ungurilor și polonezilor din Ucraina.
Drama este că acești ani au acumulat o tensiune ideologică și propagandistică atât de încâlcită încât nimeni nu mai știe care este adevărul. În baza acestui non-adevăr istoric, Vladimir Putin face această așa-zisă operațiune militară care, de fapt, este o invazie a unei țări suverane.
Luganskul era secesionist încă de când s-a format Ucraina, din 1991. Nu e o noutate, noi am tot acoperit aceste mici regiuni, dar Luganskul reprezintă 23.000 de kilometri pătrați. Sunt 4 milioane de rusofoni acolo, iar lor nimeni nu le-a spus nimic decât că trebuie să învețe ucraineana dintr-o dată, trebuie să nu mai existe Rusia... Cum să-i spui așa ceva? Sunt lucruri care s-au adunat într-un proces istoric neclarificat, iar în baza acestei neclarificări, Putin a început mitologia cu mama Rusie care își adună...
De facto, nimeni, în afară de Ucraina, nu va pune soldat pe linia de front pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei. Nicio țară, în afară de a trimite armament, nu trimite soldați care să poată să blocheze avansul trupelor rusești. Pe Putin nu-l interesează dacă de jure nimeni nu recunoaște referendumurile, pentru că el știe că de facto armata lui formată din cei 300.000 de soldați, din mobilizarea parțială, se vor duce și vor picta pe harta Ucrainei noua graniță“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann
Administratorul regiunii Herson, instalat de Moscova, a făcut apel la președintele Vladimir Putin pentru ca Moscova să încorporeze regiunea în teritoriul Federației Ruse.
Într-o scrisoare publicată pe contul său Telegram, Vladimir Saldo a spus că locuitorii regiunii Herson au făcut „o alegere istorică” în favoarea Rusiei în timpul unui vot de anexare respins de Kiev și aliații săi occidentali.
Într-o mișcare aproape identică, șeful regiunii ocupate Zaporojie, instalat de ruși, Evgheni Balițki, a făcut, de asemenea, apel la Putin pentru încorporarea regiunii în Rusia (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News