Incident neobișnuit la Bistrița, acolo unde Direcția de Sănătate Publică a trimis o solicitare către primărie pentru a impune noi restricții de distanțare socială, dar autoritățile au refuzat.
Autoritățile din Bistrița-Năsăud au fost notificate să interzică activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, scrie romaniatv.net. Decizia vine ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus.
Primăria Bistrița a primit o notificare din partea Direcției de Sănătate Publică prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să suspende orice fel de activitatea recreativă şi sportivă care urma să se desfăşoare în acest oraş.
Autoritățile nu au fost de acord cu măsura DSP și susțin că nu este stare de urgență. În Bistrița-Năsăud există 711 cazuri de îmbolnăvire.
”Întrucât adresa cu numărul 5177 din data de 20 iulie 2020 circulă pe reţele de socializare şi în presa locală creând confuzie în rândul cetăţenilor în ceea ce priveşte posibilitatea desfăşurării unor activităţi în aer liber, Direcţia de Sănătate Publică doreşte să aducă la cunoştinţă faptul că documentul conţine un răspuns la o întrebare formulată de SVSU Bistriţa, răspuns care, scos din context, a stârnit controverse. Întrebarea formulată de SVSU Bistriţa se referea la posibilitatea deschiderii locurilor de joacă aflate în aer liber.
În răspunsul formulat de DSP BN, s-a făcut trimitere la Hotărârea numărul 553 din 15 iulie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor de prevenire şi control ale infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, Anexa 3, art. 1 (9), alineat în care se încadrează tipul de activitate cu privire la care SVSU Bistriţa a solicitat informaţii. Deşi alineatul (9) al art.1 din Anexa 3 nu a fost în întregime citat, era de la sine înţeles că adresa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud răspunde strict la întrebarea formulată de solicitant.
Adăugăm în întregime alineatul la care s-a făcut referire:
"9. Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale."
Cu alte cuvinte, sunt permise activităţile sportive şi recreative desfăşurate în aer liber, atâta timp cât se respectă măsurile legale prevăzute”, se arată într-un comunicat de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News