Caz de pestă porcină africană în Maramureș

Autorităţile medicale au confirmat un nou caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ găsit mort pe un fond de vânătoare din zona comunei Oarţa de Sus, a anunţat, miercuri, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, în cadrul Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Maramureş. 

"Am aprobat în şedinţă planul de măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreţ atât în zonele afectate, cât şi în zonele neafectate din mediul silvatic. S-a procedat la stabilirea zonei infectate pe o suprafaţă de 8 km şi o zonă tampon pe o suprafaţă de 5 km, zonă care include patru fonduri de vânătoare, două din Maramureş, unul din judeţul Sălaj şi judeţul Satu Mare. În fondurile de vânătoare din zona afectată se dispun măsuri de recoltare integrală a mistreţilor prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă şi dibuire", a spus Vasile Moldovan. 

Potrivit acestuia, prezenţa virusului pestei porcine africană la porcul mistreţ găsit decedat pe fondul de vânătoare a fost confirmat după recoltarea şi analiza probelor de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală de la Bucureşti.

De asemenea, specialiştii din cadrul DSVSA Maramureş vor lua măsurile de biosecuritate specifice pentru reducerea riscului de propagare a virusului pestei porcine africane. 

Vezi și: Maramureş: Pomicultura, domeniu complex, dar şi riscant, susţine un tânăr din satul Plopiş

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel