EXCLUSIV  Caz pedofil. Untaru, dezvăluire: Compartimentul de analiză și sinteză, DESFIINȚAT

Eugen Stan
Eugen Stan

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a explicat pentru DC News ce se întâmpla pe vremea lui Traian Băsescu pornind de la scandalul cu polițistul pedofil.

În mandatul fostului președinte, exista un compartiment de analiză și sinteză la nivel central și la Poliția Capitalei care conexa diferite cazuri. De exemplu, în situația în care era o crimă în Ploiești și una asemănătoare în Buzău, se făcea o legătură pentru a se vedea dacă a fost același autor. Nu cumva era un criminal care umbla dintr-un loc în altul? Acel departament lua cazurile și le analiza.

Compartiment desființat

Între timp, compartimentul de analiză și sinteză a fost desființat. Acest lucru a făcut să îngreuneze rezolvarea multor cauze din cauza faptului că dosarele sunt disparate, adică fiecare secție a tratat subiectul separat, nefiind nimeni care să le integreze. Dacă compartimentul mai exista și astăzi, poate pedofilul ar fi fost prins la timp. Cineva cu experiență și-ar fi dat seama că este vorba despre același autor.

[citeste si]

Judecătoria Sectorului 6 a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10,10 - 10,55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani, şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel