O femeie din Constanța a vrut să-și arunce fetița în fața mașinilor, susținând că este posedată.
O femeie din Constanța are dosar penal, după ce ar fi încercat să-și arunce fetița de 7 ani în fața mașinilor, pe motiv că ar fi fost "posedată", scrie Ziarul de Iași. Copilul, care era dezbrăcat, înfășurat inclusiv cu capul într-un ceaceaf alb, a fost salvat de câțiva trecători.
Scenele s-au petrecut luni, în zona AJOFM Constanța, imaginile publicate de replicaonline arătând o femeie care alerga spre bulevard ținând în brațe un copil înfășurat într-un cearceaf alb, care avea capul și fața acoperite. Un bărbat fuge după ea, în timp ce sună la 112 și cere ajutor.
O altă femeie a sunat la 119, telefonul copilului, pentru a anunța incidentul. Bărbatul care a sunat la 112 a reușit să o împiedice pe femeie să-și ducă planul până la capăt.
Mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi de World Vision România declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la școală, au fost atinși într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri de către colegi. Pe de altă parte, 30% dintre profesori ar avea rețineri să reclame abuzurile sexuale asupra minorilor - majoritatea dacă nu ar avea suficiente dovezi, arată cele mai recente date din cercetarea „Violenţa sexuală asupra minorilor”, realizată de fundație în cadrul proiectului JUSTinACT - Justiție, acțiune socială și consolidarea capacității civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor. De asemenea, puțin peste unu din cinci adolescenți ar vorbi cu un profesor dacă ar trece printr-un abuz sexual.
Dintre cei 700 de elevi chestionați, aproape unu din patru (24%) s-a confruntat la școală cu comentarii de natură sexuală. În același timp, 17.5% spun că la școală au fost atinși într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri fiind vorba de colegi. În 12.7% dintre cazuri, atingerile au venit din partea colegilor, în 1% de la profesori, iar în 3.8% din cazuri adolescenții au răspuns că de la alte persoane.
Întrebați de situațiile de abuz sexual cu care s-au confruntat în general, nu doar în spațiul școlar, 51.5% spun că au avut de-a face cu priviri insistente asupra corpului lor. La peste 26% li s-au trimis fotografii nud și li s-a cerut să trimită fotografii nud cu ei. Aproape 22% dintre adolescenți spun că le-a fost atins corpul fără să fie de acord, iar circa 21% au fost urmăriți pe stradă.
În acest sens, am contactat-o pe Georgeta Pânișoară, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, pentru a vorbi despre măsurile care ar trebui luate pentru combaterea acestor derapaje din școlile din România. „Ideea principală este să facem educație sexuală și de informare privind aspectele acestea de la o vârstă fragedă, în funcție de capacitățile de înțelegere ale copiilor“, a spus Georgeta Pânișoară. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News