Cazanciuc demontează un fake news USR cu judecătorii CCR „de azi din biroul PSD din Camera Deputaților”

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

După ce au fost criticați de președintele Camerei Deputaților, USR a intrat și în vizorul vicepreședintelui Senatului, care i-a acuzat de politizarea unui eveniment cultural de conștientizare.

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului României și membru PSD, a postat un mesaj pe rețelele de socializare cu privire la atitudinea pe care au avut anumiți membri din partea partidului USR, cu ocazia unui eveniment ce recrea procesul lui Eichman. Evenimentul a constat într-o scenă de teatru jucată exclusiv din liceeni, în Camera Deputaților.

Mesajul a venit pe fondul unei declarații din partea USR în care a sugerat că vizita unei judecătoare CCR în biroul vicepreședintelui Senatului a avut rolul de a influența diferite decizii la nivelul Curții Constituționale.

Mesajul drept răspuns al vicepreședintelui Senatului a fost următorul:

„Un partid care de-a lungul timpului s-a discreditat complet din cauza acțiunilor și comunicărilor false și tendențioase a încercat și astăzi să batjocorească un eveniment istoric și educativ organizat de un grup de liceeni pentru tinerii din România. USR a înțeles să propage imoral în spațiul public o fotografie a unor judecători constituționali respectabili ieșind de la întâlnirea cu mine, în care am pregătit evenimentul organizat de liceenii Complexului Educațional Laude-Reut pentru comemorarea Holocaustului și refacerea procesului de condamnare a lui Adolf Eichmann. Evenimentul a avut loc la Camera Deputaților, acolo unde am avut întâlnirea cu judecătorii participanți la acest proces simulat. Cu atitudinea și comportamentul cu care a obișnuit electoratul, USR a ales să politizeze acest eveniment important dedicat mai ales tinerilor. Regretabil pentru un partid cu pretenții, format din și pentru tineri, să încerce să provoace gratuit un scandal mediatic și politic bazat pe minciuni.”, a spus Robert Cazanciuc, membru PSD și vicepreședinte al Senatului.

2Day Ambassador, din plenul Camerei Deputaților

Complexul Educațional Laude-Reut organizează cea de-a 15-a ediție a 2Day Ambassador - Conferința Internațională despre Diplomație și Afaceri Globale pentru liceeni, în plenul Camerei Deputaților pe 12 și 13 martie 2024. Cu această ocazie, prima zi a evenimentului a debutat cu procesul lui Eichman, unul dintre responsabilii implementării Soluției F*nale, de-a lungul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Proiectul, inițiat de Complexul Educațional Laude-Reut, este bazat pe un scenariu original scris de celebrul dramaturg israelian Motti Lerner și regizat de reputata Carmen Lidia Vidu, cu sprijinul artistic al Operei Naționale București.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel