Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate a picat pe votul PNL, care, deși a fost prezent, prin membrii săi, la dezbaterea proiectului, a votat împotrivă. Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a vorbit, la TVR, despre mișcarea PNL.
"Am văzut câteva titluri de presă puțin mai devreme, care vorbeau despre o 'marțea neagră'. Nu aș spune că e un fel de 'marțea neagră', dar oricum este un vot împotriva intereselor României ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat. Plecasem destul de optimist de dimineață la Senat, chiar îmi pregătisem un discurs în care încercam să spun că avem ocazia împreună cu senatorii să demitizăm acest 'marți 13' și să arătăm că lucrurile pot să fie și altfel decât în percepția populară. Din păcate nu a fost așa, am avut un vot împotrivă, împotriva unei legi, împotriva intereselor României", a afirmat Robert Cazanciuc la TVR, potrivit Agerpres.
"Am discutat la grupurile politice- la PSD, la PNL la UDMR. Am crezut că am o înțelegere a unor lucruri discutând articol cu articol pe acest proiect de lege. Din păcate, nu am primit propuneri concrete de îmbunătățire a textului de lege. (...) PSD nu a reușit să mobilizeze toți senatorii la vot astăzi și PNL a votat împotrivă, în ciuda a ceea ce discutasem la nivelul grupului parlamentar", a precizat ministrul Justiției. Robert Cazanciuc a mai precizat că a discutat și cu Vasile Blaga, care marți nu a fost prezent, că a fost luat text cu text proiectul de lege, a primit propuneri de la un singur senator PNL, care a și votat proiectul, feedback-uri pozitive. El a adăugat: "Am discutat astăzi și cu liderii de grup de la PSD, pentru a vedea de ce unii membri ai Senatului nu au fost prezenți la vot, și zilele următoare voi avea și cu președintele partidului, pentru a vedea atitudinea de urmat în cazul legilor importante, pentru că nu putem să propunem acte normative de care are țara nevoie și să avem alte lucruri pe agendă într-un anumit moment".
[citeste si]
Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților în forma propusă de Guvern. Robert Cazanciuc a anunțat că a discutat deja cu Valeriu Zgonea despre o procedură accelerată în acest caz. Ministrul Justiției a precizat că România are obligația de a transpune o directivă europeană din 2014. Legea a fost făcută în consultare cu judecători, procurori, specialiști din Franța, SUA și Olanda, care au venit în România și au asistat ministerul la elaborarea acestui act normativ pus de mai multe luni în dezbatere publică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci