Cazanciuc, reacție după RETRAGEREA lui Cîțu. "Fuga lui Cîțu. Maurul trebuia să piardă"

Senatorul PSD Robert Marius Cazanciuc a reacționat pe rețelele de socializare după retragerea lui Florin Cîțu. 

"REQUIEM PENTRU GUVERNUL CÎȚU. Fuga lui Vasile Florin Câțu din fața Parlamentului, în condițiile în care pandemia declarată de Organizația Mondială a Sănătății pune în pericol viețile românilor, ar trebui să constituie infracțiunea prevăzută de art. 352 din Codul Penal, Zădărnicirea combaterii bolilor.

Anul 2020 se anunță a fi unul dintre anii cei mai dificili din istoria ultimelor decenii. România este amenințată de o serie de crize în cascadă, criza sanitară generată de coronavirus, criza socială, criza economică, crize care pândesc după colț", a scris Robert Marius Cazanciuc pe pagina de Facebook.

Întreaga lume se confruntă cu dificultăți


"Întreaga lume se confrunta cu dificultati. Dar... în România, aceste crize serioase și amenințătoare se grevează pe fondul crizei politice inutile, iresponsabile, generată de ambiția politică a președintelui Iohannis și a PNL de a acapara toată puterea în statul român: Guvern, Parlament, administrație, structuri de forță. Un proiect politic în care se urmărește anihilarea oricărei opoziții, un proiect profund antidemocratic și nesănătos pentru o societate normală", a completat Cazanciuc.

Citește și: Mirela Matichescu, mesaj DUR pentru Cîțu și Iohannis. "Să vă fie rușine! Iresponsabil, periculos, imatur"

"De ce astăzi tara nu are guvern, în fața unui moment critic care va schimba societatea romanească?"


"Curtea Constitutionala a raspuns la aceasta intrebare printr-un adevarat rechizitoriu - domnule Citu va explica domnul Orban ce inseamna acest cuvânt -, la adresa presedintelui Iohannis, care a desemnat premierul demis cu cel mai mare numar de voturi din istorie sa NU primeasca votul de investitura din partea Parlamentului.

"„Întregul ansamblu de acte/fapte/declarații ale Președintelui României demonstrează (...) faptul că nici măcar nu a existat intenția de desemnare a unui candidat care să obțină votul de încredere al Parlamentului, ci mai degrabă că a existat intenția de a nu-l obține (..)". De altfel, nici PNL nu a avut vreodată intentia sa-si respecte angajamentele fata de partenerii politici care i-au dat votul de incredere Guvernului Orban", a continuat el.

Ce a arătat decizia CCR

"Decizia CCR a arătat că planurile lui Iohannis și PNL, făcute publice în numeroase ocazii, insistent și arogant, sunt în afara spiritului Constituției, document care în momente dificile ale istoriei este chemat să acționeze ca o ancoră în realitate menita sa ne protejeze de aventurismul unor oameni. Desprinsi de realitatile si nevoile zilelor noastre, dupa guvernul Orban, presedintele si PNL ne-au propus Guvernul Câțu, demonstrand inca o data ca nu inteleg că menirea unui partid si a unui Guvern este aceea de a servi poporul, nu propriile interese.

Aici aș aminti un fapt care arată cât de decuplat este PNL de la agenda cetățeanului, de la ceea ce îi preocupă și îi îngrijorează pe oameni, indiferent de opțiunea politică: când coronavirusul se instala în Romania, Orban își miruia candidatii PNL la locale. Tot atunci, domnul Costache, ministrul Sănătății, se consola la un restaurant de lux, dupa ce o tara întreagă s-a revoltat împotriva privatizării Sănatatii.

In aceeasi logica, sancționată sever de decizia CCR, președintele l-a propus ca premier pe ministrul respins de cele mai multe ori de către Parlament – pe domnul Florin Vasile Catu. Cate propuneri, atâtea respingeri! Bașca o moțiune simplă", a mai scris senatorul Robert Cazanciuc.

"Maurul Cîțu trebuia să piardă"

"În mod evident, alegerea președintelui nu era pentru închiderea crizei, ci pentru prelungirea ei, pentru provocarea deliberată a dizolvării Parlamentului, adică pentru blocarea statului la cel mai înalt nivel. Nu a contat că în Italia, unde se află cea mai mare comunitate de români, se instalase deja epidemia de coronavirus! Maurul Câțu trebuia sa piardă, pentru ca PNL sa poată obtine singurul lucru pe care il dorește: alegerile anticipate.

Când te confrunți cu cea mai mare epidemie a generațiilor noastre, cum poți să propui la conducerea țării pe cineva care ne spune că trebuie să încetăm cu propaganda că Sănătatea este prioritatea zero? Când sistemul de Sănătate din România se pregătește pentru cel mai puternic impact din ultimele decenii, cum poți să desemnezi ca premier pe cel care tocmai tăiase bugetul Sănătății cu 22%", a adăugat Cazanciuc.

Noi, cei din opoziție, ne-am aflat astăzi în fața unei alegeri dificile!


"Guvernul, cu cel mai mare număr de miniștri respinși în comisiile Parlamentului, aceiași miniștri diletanți sau controversați care și-au dat măsura incompetenței și inadecvării în mandatul guvernului demis Orban. Nu e deloc întâmplător faptul că se tot aude că nici liberalii înșiși nu voiau să își voteze propriul lor guvern.

Pentru noi, cei de la PSD, reversul medaliei era și el întunecat. Poate mai amenințător decât guvernul neo-liberal Cîțu-PNL, este o Românie ca o corabie aflată în derivă, cu guvern fără puteri depline, incapabil să ia rapid măsuri de control, de combatere a crizei sanitare și, probabil, a unei crize economice, cu efecte sociale mult mai rele decât criza din 2008-2009.

Știu, concepte precum responsabilitate, interesul general, corectitudine, viziune s-au demonetizat în ultima vreme. Va veni, insa, timpul în care valorile și principiile morale vor prevala asupra interesului politic îngust și efemer", mai scrie senatorul PSD.

Zarurile fuseseră deja aruncate. Sunteți pe contrasens!

"Pentru Guvernul Câțu zarurile fuseseră deja aruncate în afara voinței Parlamentului. Pentru că, deși născut sa cada, avea neprevazute șanse să supravietuiasca.

În loc de rațiune, președintele a ales hazardul. În loc de stabilitate, PNL a ales haosul, iar astăzi România este obligată să aștepte soluții pentru un Guvern stabil de care are nevoie mai mult decât oricând!

Vă anunț că sunteți pe contrasens! Sunteți pe contrasens cu ceea ce îi doare cu adevărat pe cetățeni! Sunteți pe contrasens față de conduita politică responsabilă pe care oamenii o așteaptă acum din partea decidenților politici! Sunteți pe contrasens cu România, stimați colegi!

"Gândiți-vă puțin"

"Gândiți-vă puțin: Cum ar fi fost România astăzi dacă, în 6 februarie, președintele Iohannis ar fi acceptat soluția rezonabilă a PSD și Pro Romania, iar azi am fi avut în funcție, un guvern cu puteri depline, în care s-ar fi regăsit profesioniști, în care s-ar fi regăsit oameni ca Raed Arafat, Streinu Cercel sau Rafila.

În loc de Sănătate, ați ales Anticipate!
În loc de Stabilitate, ați ales IRESPONSABILITATE!
În loc de Prosperitate, ați ales Austeritate!

Parafrazând o expresie celebră din dezbatere electorală din 2004, astăzi putem spune: ce blestem putea fi pe țara asta dacă ar fi avut, începând de astăzi, un prim ministru care își ținea banii în conturi offshore pentru a nu plăti taxe în țara lui, care și-a făcut un titlu de glorie din atacurile speculative asupra monedei nationale!", s-a încheiat mesajul lui Robert Marius Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel