Cazul benzinarilor de la Ambulanță. Până la decizia definitivă instanței, ambulanțierii de la Corabia pot lucra

Ambulanță
Ambulanță

Şapte dintre ambulanţierii din Corabia trimişi în judecată pentru sustragere de combustibil din autosanitare se întorc săptămâna aceasta la locul de muncă, după o perioadă de aproape patru luni în care au avut interdicţia de a-şi exercita profesia.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, Marinela Prina, cei şapte ambulanţieri repuşi în funcţie vor începe să lucreze începând de marţi.

În ceea ce priveşte şoferii de ambulanţă angajaţi pe o perioadă determinată la începutul anului pentru a lucra la Corabia, pentru patru dintre ei contractele de muncă vor înceta.

Decizia de reluare a activităţii de către cei şapte ambulanţieri trimişi în judecată pentru sustragere de combustibil din autosanitare a fost luată de SAJ Olt după întrunirea Comitetului Director şi cu acordul Ministerului Sănătăţii.

"În urma întrunirii Comitetului Director cu privire la decizia instanţei în cazul ambulanţierilor anchetaţi, s-au hotărât repunerea în funcţie şi reluarea activităţii pentru 7 dintre ambulanţierii anchetaţi. Această hotărâre s-a luat cu acordul Ministerului Sănătăţii, aceştia beneficiind de prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre judecătorească definitivă. Au fost reziliate contractele de muncă pentru 4 dintre ambulanţierii angajaţi pe perioadă determinată. Doi ambulanţieri dintre cei care şi-au reluat activitatea au fost detaşaţi la Substaţia Caracal, până la încheierea procesului în care sunt implicaţi, luându-le locul celor doi care au fost detaşaţi în prealabil la Substaţia Corabia pentru suplinirea de personal", se arată într-un comunicat al SAJ Olt.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus, în luna ianuarie, trimiterea în judecată a 14 ambulanţieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals. Începând din luna decembrie 2018, şoferii de autosanitare inculpaţi în cauză au fost puşi sub control judiciar şi au avut interdicţia de a-şi exercita profesia.

Exercitarea profesiei, stabilită de magistrați



La termenul din martie privind verificarea măsurilor preventive, la Judecătoria Corabia, măsura controlului judiciar a fost menţinută pentru toţi ambulanţierii inculpaţi în dosar, iar pentru 13 dintre ei a fost menţinută şi interdicţia de exercitare a profesiei. Ei au contestat hotărârea instanţei.

Tribunalul Olt a admis, pe 28 martie, şapte dintre contestaţii, stabilind încetarea mai multor obligaţii pe care le aveau ambulanţierii, printre care şi aceea a interdicţiei de exercitare a profesiei. Alte şase contestaţii ale ambulanţierilor de la Corabia au fost respinse deoarece au fost formulate tardiv.

În dosarul în care sunt trimişi în judecată, şoferii de autosanitare de la Corabia sunt acuzaţi că s-ar fi deplasat cu viteze reduse la intervenţii pentru a economisi combustibil, pe care apoi l-au sustras.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a angajat temporar, în luna ianuarie, 10 conducători auto pentru Substaţia de Ambulanţă Corabia. 

Vezi și: Pomohaci, căutat de poliție. Este de negăsit! Fostul preot a dispărut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel