Analistul Bogdan Chirieac a comentat cazul de la Caracal, făcând o paralelă cu problemele sistemului de justiție din România.
"România a făcut progrese foarte mari în anii '90, în urma presiunilor externe. Lucrurile s-au schimbat în vremurile noastre, când, în urma unor presiuni externe, România a făcut greşeli foarte mari. Astăzi, noi, presa, avem un rol fundamental. Şi nu întâmplător începem cu 26 iulie. Eu, deocamdată. am aflat astăzi că unii procurori îşi investesc salariile alea mari de tot şi pensiile speciale colaborând cu cămătarii. Este o industrie...
Unii dintre ei dau banii cămătarilor la înmulţit şi, în schimb, cămătarii au protecţie iar unii poliţişti - pentru mine e şocant - sunt capii reţelelor de trafic de droguri şi trafic de fiinţe umane. Eu nu pot să cred lucrurile astea, nu vreau, dar până la urmă va trebui", a declarat Bogdan Chirieac în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.
"Mă tot gândesc... Până acum, DIICOT Bucureşti, în care am încredere, mai ales în Giorgiana Hosu, văd că nu a început să destructureze reţelele de trafic de carne vie care sunt evidente în Caracal. De-o parte este Dincă - trebuie să îi developăm activitatea infracțională, să vedem pe cine a omorât, pe cine a violat, pe cine a torturat - dar în partea cealaltă, cum a fost posibil acest lucru, ce complicităţi sunt acolo? A fost întâmplător, a fost prostie, ce a fost?", a mai spus analistul.
"Toată presa sistemistă, cu epoleţi, cum i se mai spune, în primul moment al dezastrului de la Caracal, s-a repezit în Secţia Specială: "desfiinţarea Secţiei, modificarea Legilor justiţiei a slăbit justiţia, procurorul nu a intrat în casa monstrului pentru că îi era frică de Secţia Specială". Când se va întoarce Parlamentul, la 1 septembrie, probabil că Secţia aia trebuie pusă pe acelaşi nivel cu DNA şi cu DIICOT.
Problema noastră nu mai trebuie să fie monstrul, cât monstruozităţile din ţara noastră, faptul că în oraşele şi satele României au loc astfel de lucruri pe care - Dumnezeu mi-e martor - eu nu le-am cunoscut, până nu le-am aflat zilele astea. Nu am avut idee de aşa ceva! Îmi schimb foarte mult nivelul de înţelegere faţă de ambasadele occidentale aliate României. Acum le consider aliate! Nu le înţelegeam, când vorbeau despre ce se întâmplă în ţara noastră: corupţie şi alte astfel de lucruri. Uite că noi nu ştiam de aici. Acum, te duci în Caracal, dai cu unghia şi iese puroiul", a spus analistul Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News