Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, cu 6 voturi "pentru" şi 5 voturi "împotrivă", să trimită înapoi, la Biroul Permanent, un proiect de hotărâre referitor la votul din 25 martie privind cererea DNA de reținerea și arestare a senatorului Dan Șova.
Potrivit proiectului, se constată că în urma votului din 25 martie în cazul Şova, nu s-au întrunit condiţiile pentru încuviinţarea arestării sale preventive.
Dezbaterile în comisia juridică a Senatului au fost aprinse, preşedintele comisiei, Cătălin Boboc (PNL), încercând să supună la vot două variante de proiect de hotărâre, unul prin care se încuviinţează arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova şi unul în care se respinge încuviinţarea arestării preventive în cazul acestuia.
Cele două propuneri ale preşedintelui comisiei au fost respinse prin votul majorităţii, cu şase voturi, Opoziţia având doar cinci voturi în comisie.
În finalul şedinţei, s-a supus la vot varianta senatorului PSD Ovidiu Donţu.
Astfel, textul proiectului de hotărâre propus de acesta prevede că "în urma votului din 25 martie, se constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de articolul 24, alineatul 4, din legea 96/2006 şi de articolul 73 din Regulamentul Senatului, pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova".
Această propunere a senatorului PSD a primit şase voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă", fiind adoptată de comisie.
În urma votului, comisia juridică va transmite Biroului Permanent proiectul de hotărâre în varianta propusă de social-democraţi.
Judecatorii CCR au obligat Senatul sa redacteze o Hotarare privind votul din 25 martie din plenul Senatului cu privire la solicitarea procurorilor de incuviintare a cererii de reținere și arestare a senatorului Dan Șova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu