Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, anunţă extinderea anchetei din cadrul Parlamentului European, în urma căreia vicepreşedintele PE, Eva Kaili, a fost arestată.
Democraţia europeană este atacată, a susţinut luni preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a declarat revoltată şi întristată în legătură cu scandalul de corupţie în care o eurodeputată greacă a fost arestată de autorităţile belgiene, transmite France Presse.
Nu va exista nicio impunitate, nimic nu va fi băgat sub preş, a promis Metsola în deschiderea sesiunii plenare a PE de la Strasbourg.
Ea a anunţat că va fi lansată o anchetă internă pentru a examina toate faptele legate de Parlamentul European.
Suspiciunile de corupţie au fost dezvăluite vineri de Parchetul federal belgian, care a anunţat că un stat din Golf, care potrivit presei belgiene ar fi Qatar, a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European.
Judecătorul belgian care investighează cazul a inculpat-o duminică pe eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, pentru corupţie, spălare de bani şi participare la un grup infracţional organizat, ea fiind în prezent arestată.
Potrivit presei belgiene au fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro.
Au mai fost inculpate alte două persoane, dar fără a fi reţinute, respectivă tatăl Evei Kaili şi secretarul general al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, Luca Visentini.
De asemenea, a fost percheziţionată locuinţa eurodeputatului socialist belgian Marc Tarabella, în timp ce în acelaşi dosar în Italia au fost arestate fiica şi soţia lui Panzeri, scrie Agerpres.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a cerut luni ca instituţiile europene să fie conduse după înalte standarde de independenţă şi integritate, în urma cazului de presupusă corupţie în Parlamentul European legat de Qatar, consemnează agenţia EFE.
Încrederea (în UE) necesită înalte standarde de independenţă şi integritate, a spus Von der Leyen la o conferinţă de presă, amintind că executivul comunitar a propus crearea unui organ care să monitorizeze bunele practici în instituţiile europene.
Alegaţiile împotriva vicepreşedintei Parlamentului European sunt extrem de preocupante, foarte serioase, a adăugat preşedinta Comisiei Europene.
Suspiciunile de corupţie au fost dezvăluite vineri de Parchetul belgian, care a anunţat că un stat din Golf, care potrivit presei belgiene este Qatar, a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European. Judecătorul belgian care investighează cazul a inculpat-o duminică pe vicepreşedinta greacă socialistă a Parlamentului European, Eva Kaili, pentru corupţie, spălare de bani şi participare la un grup infracţional organizat, ea fiind în prezent arestată. VEZI AICI ŞTIREA COMPLETĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News