Cazul IOR. Robert Negoiţă îi face praf pe Băsescu, Firea și Nicușor: O cârdăşie! Nicuşor Dan e interesat să dea bani mafiei retrocedărilor

captură România TV
captură România TV

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, crede că mafia imobiliară în fruntea căreia s-ar afla Traian Băsescu are de-a face cu incendiul din  Parcul IOR.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a avut o apariție televizată despre parcul IOR. Fostul președinte oferă și o soluție, prin schimbarea PUG-ului din București, astfel încât coeficientul de utilizare a terenului să scadă la 5 procente. Tot el susține și că în Planul Urbanistic General, IOR era zonă de dezvoltare urbană, destinată construcțiilor. „Soluția corectă este modificarea Planului Urbanistic General, să declare această zonă- zonă verde și să fixezi un coeficient de utilizare a terenului de 5%”, a spus Traian Băsescu pentru România TV. Băsescu îi găsește scuze Gabrielei Firea pentru că nu a apărat în instanță parcul pe care fostul președinte îl vede zonă de dezvoltare imobiliară.  

Citește aici mai mult: Protest în Parcul IOR, în partea retrocedată, după ultimul incendiu. Traian Băsescu, intervenție. Soluția fostului președinte, pe masa lui Nicușor Dan

Rober Negoiţă, edilul Sectorului 3, i-a dat replica, în direct: "Să ne înţelegem! Dacă pleacă primarul ăsta (n.r. Nicuşor Dan), dacă se termină cu ticăloşenia la Primăria Generală şi vine un primar normal la cap care să apere cetăţenii şi dacă face proces, vă dau în scris că-l câştigă în câteva luni de zile. Îl câştigă! Pentru că am pune retrocedare ilegală din zece puncte de vedere."

"Primarul General a promis acum şase luni de zile că analizează şase săptămâni ca să facă demersul de recuperare a pagubelor şi l-am văzut că se joacă cu găletuşa prin nisip!" a adăugat Negoiţă.

Ciutacu a intervenit: "Dar am înţeles că aţi spus că ar costa Primăria Capitalei 66 de milioane de euro să recupereze parcul pe care a dat în scris că nu-l vrea."

Robert Negoiţă: "Pentru că domnul Nicuşor Dan e neinteresat să ne luăm parcul înapoi. Este interesat să dea bani mafiei retrocedărilor, sunt prietenii dumnealor, se susţin reciproc, sunt prieteni! Repet: nu-l interesează să-l luăm aşa că a fost retrocedat ilegal, ci-l interesează să le dea oamenilor ălora bani. Cred că e un demers ticălos ăsta!"

Victor Ciutacu: "Deci Primăria Capitalei, pe de-o parte, anunţă că nu vrea parcul, pierde-n instanţă pentru că nu-l vrea şi după aia se gândeşte... hai totuşi să-l recuperăm. 66 de milioane pe ce n-am vrut în scris, nu?"

Robert Negoiţă: "Cam aşa se vede, domnu' Ciutacu!"

Ciutacu a răbufnit: "Păi bine, dom'le, cine-i beneficiar la ora asta? Cine dracu-i proprietar pe bucata aia de teren? Sunt nişte oameni necunoscuţi opiniei publice? Nu există unu' care are CNP şi care să fi intabulat bucata aia de parc? Dvs. ştiţi cine e la ora asta proprietar?"

Robert Negoiţă: "Din ce am înţeles, da. Doamna Cocor! (n.r. Maria Cocor)"

Victor Ciutacu: "Tot doamna Cocor a rămas? Nu s-a dus mai departe?"

Robert Negoiţă: "Nu cred că s-a schimbat ceva de atunci."

Victor Ciutacu: "Păi bucata ailaltă de parc care a ajuns mall a fost tot la doamna Cocor. Între timp s-a desăvârşit construcţia comercială. Aici tot doamna Cocor a rămas?"

Robert Negoiţă: "Deci are o grămadă de spaţii verzi în Sectorul 3! Ce se întâmplă? A fost într-adevăr o moşie. Dar şi aici e chestie ilegală! Moşia aia a fost teren arabil. Nu retrocedezi teren cu construcţii un teren care a fost arabil! N-are legătură cu Legea 10! Are legătură cu legea fondului funciar! Dă-i un teren din Bărăgan că a avut teren arabil să pună porumb pe el! Este o cârdăşie de la cap la cap. Ce spunea domnul Băsescu că să schimbe PUZ-ul? Păi au schimbat PUZ-ul şi l-au băgat din spaţiu verde în construibil ca să poată mătrăşi în halul în care vedem că au făcut-o!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel