Cazul Lasconi, o manevră câștigătoare PNL, eșec în cazul USR. Val Vâlcu: Au încercat și ei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat ce a încercat să facă partidul USR, pe modelul folosit de PNL, în cazul Elenei Lasconi.

USR a anunţat, duminică seara, că Biroul Naţional al formaţiunii a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Decizia vine după ce aceasta a declarat, într-un interviu, că a votat "Da" la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani, iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale.

„Situația e tipică, din punct de vedere politic. Aș vrea să mă refer la ”Capcana mercenarilor” - a fost un film și îl putem transpune și în politică. Adică partidele care folosesc vedete atrag din alte părți branduri astfel încât să câștige alegerile, în special astea uninominale. A fost și o scurtă perioadă în Parlament. Ne trezisem cu tot felul de maneliști.

La prezidențiale, PNL-ul a încercat cu Regele Mihai, Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Klaus Iohannis care fusese adus de câteva luni în partid. La locale, în Câmpulung, USR-ul a folosit aceeaşi tehnică. Dacă în precedentele cazuri au fost de succes unele dintre ele, acum e, iată, de insucces. Valorile, stilul, tot ce vreți diferă de linia dură a partidului.

CITEȘTE ȘI: Fiica Elenei Lasconi, Oana, își face praf mama, într-un video devastator: Discriminare jegoasă. Nu pot să descriu durerea pe care o simt/ Reacții: Cui folosește, copilule? La ce bun?

Poate lucrurile astea puteau fi cunoscute, nu știu, în corporație, nu? Se dă interviu de job. "Domnule, ce ai făcut în ultimii cinci ani? Ce ai făcut la referendum?" Era simplu de aflat, pentru un partid, înainte să o pună în capul listei, la un gest electoral la care nu voia să participe. 

O altă prefăcătorie și chestia aia cu listele de europarlamentare. Vrea să rămână primar (n.r. Elena Lasconi). Era pusă doar să tragă lista și eventual să fie lansată la parlamentare. Era tot o stratagemă, nu candida ca să se ducă la Bruxelles cu steagul verde”, a spus jurnalistul Val Vâlcu, în direct la B1 TV.

Scandalul Lasconi, unt pe pâine pentru Drulă. Polul de Dreapta s-a dezumflat, listele doar pentru USR-iști

Dacă ar fi existat un alt lider al USR pregătit să-i ia locul lui Cătălin Drulă, de actualul președinte USR s-ar fi vorbit la trecut, ca și despre Lasconi, după ce primarul a făcut declarații explozive împotriva politicii partidului progresist, pe linia Dragnea-referendum.

În jurul lui Drulă sunt însă oameni cu care a bătut palma....Citește în continuare aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel