Cazul Severin, o operațiune clasică de intoxicare

srs
srs

Parlamentul European face un pas inapoi in cazul Adrian Severin. Zilele trecute, acestuia i-a fost restituit biroul. Intact. Cu procese verbale in regula. De mai mult timp, procurorii UE au oprit orice fel de investigatie. Desi nu se declara oficial, in mod tacit, Adrian Severin a fost considerat nevinovat. Dar pentru a intelege ceea ce s-a intamplat cu adevarat in pretinsa operatiune de trafic de influenta care i-a fost atribuita, trebuie sa vedem cum a actionat Monica Macovei. Cum a procedat ea lovind fulgerator intr-un conational.

 Cel mai mare impact de tip manipulator l-a avut filmul difuzat in Parlamentul European si care inducea teza conform careia Severin facea trafic de influenta. Dar filmul nu ar fi avut efectul cunoscut, daca cineva nu l-ar fi facut accesibil in chiar duminica scoaterii lui pe piata, pe circuitele de corespondenta electronica ale tuturor europarlamentarilor, asistentilor lor, personalului tehnic si presei europene acreditate la Bruxelles. Sub un asemenea bombardament informatic, conducerea PE a intrat in panica si a incercat sa previna un dezastru de imagine inainte ca sa mai ancheteze faptele si sa stabileasca vinovatiile. Operatiunea raspandirii imaginilor inselatoare a fost nu doar masiva, ci si prompta. Cel care a realizat-o trebuie sa fi fost avertizat ca articolul acuzator cu filmul-colaj va aparea in acea dimineata de duminica, cand Europa numai la The Sunday Times nu se gandea. Acesta a asteptat momentul si a actionat fulgerator. Inainte ca cineva sa fi putut reactiona cu explicatii, impresia era deja produsa. Si inca la nivel de masa! Ei bine, cel care a pus in circulatia PE imaginile s-a aflat in biroul europarlamentarului Monica Macovei, care se pare ca lucreaza inclusiv duminica.

 Ceea ce a urmat se stie. Monica Macovei a cerut public – dar si printr-un telefon direct la Daniel Morar – ca DNA sa se autosesizeze. Evident, sesizat de Macovei, Morar s-a „autosesizat” iar Severin a fost ostracizat.

 Sa reamintim ca Adrian Severin a fost singurul roman, de la Nicolae Titulescu si Corneliu Manescu incoace, ales ca presedinte al unei organizatii internationale de prim rang (Adunarea Parlamentara a OSCE) cu titlu personal, adica pe baza meritelor individuale. In 2007, a fost nominalizat, de un juriu de personalitati prezidat de actualul prim ministru italian, Mario Monti, ca europarlamentar al anului.

 La data izbucnirii scandalului, Severin era vicepresedinte pentru afaceri externe, aparare si extindere al Grupului Socialist din PE, raportorul PE pentru Rusia (dupa ce anterior fusese seful delegatiei PE pentru Ucraina si Raportor special al ONU pentru Belarus), precum si membru al Comisiei speciale.

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel