Cazul Sima: delir paranoic sau șmecherie patologică

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

N-aș fi dat atenție atenție acestui caz care acaparează media ultimelor zile, dacă personajul nu mi-ar fi invocat numele.

 Chestiunea îmi pare simplă, până la banal: un individ pierde la bursă banii unor oameni care au avut proasta inspirație de a-i încredința. Fuge din țară ca un borfaș, ocolind soluția legală și mult mai comodă (dar deloc spectaculoasă) a falimentului. De unde pretinde că se află, în loc să ofere soluții sau măcar o parte din bani păgubiților, le dă citate din La Rochefoucauld. Dar pentru că acestea nu impresionează pe nimeni, personajul – bolnav de publicitate, cu un eu umflat – începe să furnizeze “dezvăluiri”, alegându-și, firește, oameni și instituții cu notorietate. Cu cât neroziile pe care le debitează sunt mai mari, cu atât opinia publică le înghite mai cu poftă, ca pe o telenovelă epistolară.

 Numele meu a devenit subiectul aceluiași delir. “Minte în mod paranoic“- a rezumat Cristian Tudor Popescu situația. Și n-ar mai fi nimic de adăugat. Personajul își dorește să fie băgat în seamă, iar eu refuz să-i fac jocul.

 Important este că, dacă organele îndrituite ale Statului nu-l vor opri la timp, individul va reuși să compromită pentru multă vreme piața românească de capital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel