Cazul Singureni: Un copil infectat cu HIV a fost plătit cu 1000 de lei de o persoană din autorităţile locale pentru a da declaraţii

Paul Marinescu Singureni
Paul Marinescu Singureni

Doctorul Paul Marinescu de la spitalul de Boli Infecţioase Giurgiu susţine că informaţiile apărute în presă, conform cărora copii din Singureni ar fi infectat la rândul lor o mulţime de alţi oameni, sunt nişte manipulări ordinare. El a declarat că unul dintre copii care a dat declaraţii a fost luat de o persoană de la autoritaţile locale şi plătit cu 1000 de lei pentru a da un interviu.

Paul Marinescu a explicat, pentru DeCeNews, că acel copil care a apărut în declaraţii la Realitatea, i-a spus că a fost luat de acasă. " L-am întrebat eu pe urmă ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a venit un domn care lucrează în administraţia locală după el acasă, cu o maşină şi l-a dus undeva pe câmp. Între timp i-a promis că îi va oferi de muncă şi 1000 de lei dacă oferă un interviu. Normal, copilul a acceptat", susţine cel care are grijă de copil.

Doctorul a precizat că nu înţelege de unde aceste zvonuri, cum că ar fi şi alţi oameni infectaţi în sat, şi de ce primarul aruncă informaţii minicinoase. " În evidenţele primăriei există 4 cazuri înregistrate, încă de acum 15 ani, iar între timp nu a mai fost înregistrat niciunul. Nu cred că este dezinformat, pentru că soţia lui a lucrat până la pensionare la centrul de Boli Infecţioase şi o altă rude de a lui. Plus de asta casa primarului este chiar lângă spital. Eu cred că nu are cum să nu ştie exact câte cazuri avem în comună", a mai spus acesta.

De 20 de ani îi creşte personal pe copii bolnavi de SIDA din Singureni

Cazul din comuna Singureni era celebru imediat după Revoluţie, pentru că acolo au făcut comuniştii experimente medicale şi de aceea a fost o explozie a virusului HIV. De atunci încoace Paul Marinescu se ocupă în mod direct de copii infectaţi cu HIV " De 20 de ani mă ocup de ei. La început am vrut să iau în adopţie 20 de copii, dar nu puteam din punct de vedere legal. Cum am putut, cu voluntari, cu oameni din sat, am reuşit să contruiesc o casă pentru ei şi mai obţin ajutoare din partea oamenilor. Nu am avut nicio problemă cu copii nici în sat, nici la şcoală. Toată lumea din sat îi cunoaşte, iar ei nu ascund nimănui că sunt seropozitivi, plus că ei stau mai mult pe la Giurgiu la şcoală, în sat vin doar vineri", a precizat Marinescu pentru DeCeNews.

"Copiii din Singureni"  au devenit la rândul lor părinţi, iar copii sunt seronegativi

Paul Marinescu a mai explicat şi faptul că în acest moment, datorită progreselor medicale cei bolnavi de SIDA nu mai sunt atât de periculoşi. Datorită tratamentului, virusul ajunge să fie nedetectabil, iar riscul de infecţie pentru cei din jur scade considerabil.

De altfel majoritatea copiilor din generaţia 87- 92 infectaţi de comunişti şi-au întemeiat familii şi au copii. " Copii îşi văd de viaţa lor. Am o fată, Ramona, care este maritată şi are deja un copil care nu este infectat. De asemenea încă un copil crescut de mine şi-a întemeiat familie şi a are doi copii, amândoi seronegativi", a spus Marinescu.

Citeşte şi:

Infestaţi cu HIV de experimentele lui Ceauşescu, stigmatizaţi social în regimul democratic. Ce pot face bolnavii de SIDA din Singureni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel