Cazul Spitalului Pantelimon. Oana Zamfir, răbufnire: "Nu cred că medicii care îşi respectă jurământul şi meseria au de ce să se solidarizeze"

Sursa foto: captură video Exces de Putere (Antena 3)
Sursa foto: captură video Exces de Putere (Antena 3)

Oana Zamfir a oferit câteva exemple din familia referitoare la oameni salvați ca prin minune de medici, într-o paralelă cu situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde mai mulți pacienți ar fi fost lăsați să moară prin scăderea dozei de noradrenalină intenționat. De asemenea, jurnalista a explicat de ce nu crede că "medicii care îşi respectă jurământul şi meseria au de ce să se solidarizeze" în acest caz.

"În urmă cu nu mult timp, soţul meu a fost salvat de o secţie de urgenţă de la Spitalul Universitar. A fost pe Terapie Intensivă, a ajuns acolo cu tensiunea 6 cu 3. Veţi spune: "L-au salvat pentru că era el", "pentru că era soţul ei." Nu!  Pentru că se întâmplă să ştiu n cazuri despre minunile pe care medicii din această ţară le fac. 

Mama mea s-a stins în secţia de Terapie Intensivă, dar am primit de la medicii de acolo mai mult decât aş fi putut cere vreodată - convingerea că au făcut tot ce au putut - şi aşa am putut să o las pe mama să plece.

Se întâmplă ca la alt spital, la Floreasca, să fie legende acolo şi nu doar pentru că l-au salvat pe Cotabiţă, ci pentru că fiecare dintre noi află despre minunile făcute de doamna doctor Grințescu şi de cei de acolo.

Vezi și:  Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Doctorița poreclită "Doamna cu coasa" ar fi decis cine era lăsat să moară (STENOGRAME) 

"A ieșit în viață, pentru că nu a avut parte de medici care să stabilească că tu nu mai ai şanse"

Ştiu un caz care a ajuns la Terapie Intensivă la Floreasca, în urma unui accident, cu Glasgow 3 (n.r. termen utilizat în cadrul Glasgow Coma Scale, care este o scară medicală folosită pentru a evalua nivelul de conștiență al unei persoane după un traumatism cerebral), nu îi mai dădea nimeni nicio şansă. Ce să vedeţi? A plecat pe picioare - pe picioare, la propriu! - din acest spital.

În timpul pandemiei, la Colentina, la Terapie Intensivă, cu AVC după AVC în urma virusului, unul dintre unchii noştri, în familie, a ieşit în viaţă - paralizat, dar este astăzi pe picioarele lui. A învins şi asta! De ce? Pentru că nu a avut parte de medici care să stabilească că tu nu mai ai şanse.

"Nu cred că medicii care îşi respectă jurământul şi meseria au de ce să se solidarizeze"

Medici cunoscuţi, medici cu o reputaţie extraordinară, în aceste zile, ca domnul profesor Bubenek, ca domnul profesor Săndesc, au explicat public că este bine să scazi noradrenalina. De necontestat altfel! În ghidul internaţional nu cred că scrie că una pui în fişă şi alta pui în venă, nu cred că medicii pe care i-a lăudat profesorul Bubenek că au venit în România în loc să rămână prin Franţa au făcut asta ca să le ceară asistentelor să mintă, ca să le ameninţe că vor face pușcărie ele, ca să modifice fişele.

Vezi și:  „În nici un caz nu poate fi vorba de crimă”. Societatea Română de Terapie Intensivă respinge acuzațiile aduse medicilor de la Spitalul Pantelimon 

Eu nu cred că medicii din această tară care îşi respectă jurământul şi meseria au de ce să se solidarizeze. O auzeam pe şefa de secţie spunând că toată breasla sau că toată specialitatea medicală este blamată. Nu, doamna doctor! Două doctoriţe sunt acuzate în momentul de faţă. Acuzate, atât! Şi arestate pentru 30 de zile, pentru că un judecător a considerat că sunt acolo probe astfel încât ele să nu poată rămâne  în libertate. De asemenea, acuzaţi sunt toţi cei care au vrut să îngroape acest subiect în loc să se străduiască să afle adevărul.

Nu toţi medicii sunt la fel, nu în toate spitalele se întâmplă aşa şi nu toţi din Pantelimon sunt aşa. Trebuie să aveţi în vedere asta! Nu toţi din Pantelimon sunt aşa! Cei care au vrut să îngroape asta şi sunt vinovaţi prin complicitate la ceea ce au făcut cele două doctoriţe au vina lor. Dar nu toţi sunt aşa!", a spus Oana Zamfir, în deschiderea emisiunii sale, Exces de Putere, din această seară, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel