Cazul Vlad Pascu. Grindeanu, despre faptul că nu exista trotuar în zona în care a avut loc accidentul: O să-i rog pe colegii mei să studieze. Îmi pare rău, cu asta trebuia să încep

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre tragicul accident produs de Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care se afla drogat la volan. Acesta s-a referit și la lipsa trotuarului, zona respectivă dintre Vama Veche și 2 Mai fiind destul de tranzitată, după cum chiar el recunoaște.

"Din câte știu, este o zonă extrem de circulată. Sigur că nu poţi să faci trotuar lângă fiecare drum adiacent, dar aici este un caz special, fiind o zonă extrem de circulată. O să îi rog pe colegii mei să studieze că, în viitor, anumite investiţii.... deşi, şi ţin să subliniez, să ştiţi că în această toamnă pe tot ceea ce înseamnă alternativă Techirgol, adică dublarea a actualului drum de la Constantă spre Mangalia, pe un drum expres, vom reuşi, sper, în această toamnă, să o scoatem al licitaţie.

Îmi pare rău - în primul rând cu asta trebuia să încep - şi transmit familiilor şi cunoscuţilor condoleanţe. O tragedie! Incredibilă succesiunea prin care a reuşit, prin diverse filtre fie ale Poliţie, faptul că de vreo două ori înţeleg că a fost oprit şi totuşi a reuşit să meargă mai departe şi să producă această tragedie. Incredibil!

Eu cred că oricine a avut ceva scăpări şi neglijente în acest scandal va trebui să plătească, fără niciun fel de dubii. Dar asta va rezulta din acest control anunţat de ministrul de Interne. Orice scăpare, orice neglijență pe care poate au avut-o cei de la IPJ Constanța va trebui să fie sancționată", a spus Sorin Grindeanu, la Digi 24.

Drumul problemă Vama Veche - 2 Mai

Astăzi, Abdurefi Semiran, consilier județean la Consiliul Județean Constanța, a vorbit, pentru DCNews, despre problema infrastructurii din Constanța, făcând referire la zona în care a avut loc tragicul accident.

"Chiar ieri am declarat pe unul dintre grupurile din Vama Veche că ne vom ocupa de problema cu infrastructura dintre 2 Mai și Vama Veche, mă refeream la iluminatul dintre cele două sate. O să mă ocup pe partea cu Consiliul Județean să încercăm instalarea unor stâlpi pentru iluminatul public și trotuar. Măcar iluminat public, dar mă gândesc că limitatoarele de viteză nu prea funcționează pe drumurile naționale.”

Vlad Pascu a fost arestat pentru 30 de zile şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere sub influenţa unor substanţe interzise şi vătămare corporală din culpă. În urma tragicului accident, și-au pierdut viața o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără de 20 de ani. 

În momentul în care a fost testat cu aparatul drugtest de către polițiști, după accident, rezultatul a ieșit pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

 Vezi și: Drumul problemă Vama Veche - 2 Mai. Abdurefi Semiran (USR): E o pistă de biciclete folosită drept trotuar și dacă vrei să mergi cu bicicleta dai de stâlp

 Cazul Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri. Mircea Badea: Prietene, de unde a luat droguri? Ne uităm la DIICOT, la "miliţie", la magistraţi, la SRI. Ce fac? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel