Cazuri FALSE ale unor copii bolnavi, prezentate pe Internet. Polițiștii descind în Prahova

Foto ilustrativ. Imagine de fsHH de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de fsHH de la Pixabay

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Vineri dimineață, polițiștii descind la două locații, într-un dosar penal de înșelăciune și uz de fals. Un bărbat ar fi prezentat pe Internet, pentru obținerea donațiilor, cazuri false ale unor copii bolnavi.

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, într-un dosar penal în care un bărbat este bănuit de înşelăciune şi uz de fals, arată IGPR într-un comunicat.

Bărbatul a obținut 28.000 de euro mințind pe Internet

'Din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi trimis, prin intermediul unor grupuri de socializare, către mai multe persoane, cazuri ale unor copii bolnavi, care ar fi necesitat tratament şi operaţii în străinătate şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare, pentru obţinerea donaţiilor. Acesta ar fi anexat la mesaje şi adeverinţe medicale, ce ar fi fost false.', precizează IGPR.

Prejudiciul stabilit în cauză este de aproximativ 28.000 de euro.

Trei persoane urmează a fi conduse la cercetări.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, încheie comunicatul.

Recent, o mega-grupare a fost destructurată de DIICOT

DIICOT, într-o echipă comună formată alături de anchetatorii din Olanda, a reușit să destructureze o mega-grupare, bine pusă la punct. Gruparea avea rolul de a face pierdută urma banilor autorilor de fraude informatice. 

În 7 iulie, procurorii DIICOT Vâlcea au dispus ”reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale și trafic de droguri.” 

Grupul, format din cel puțin 16 persoane, îi ajuta pe autorii de fraude informatice să ascundă urma banilor. 

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2020 – iunie 2021, pe raza județului Vâlcea, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, format din cel puțin 16 membri, cu scopul de a pune la dispoziţia unor autori de fraude informatice, în baza unei înţelegeri prealabile, conturi bancare pentru a le folosi la comiterea de infracţiuni.

Astfel, membrii grupului au deschis un număr de cel puţin 200 conturi bancare pe teritoriul Ungariei, prin utilizarea unor acte de identitate străine, falsificate.

Totodată, au folosit alte 100 de conturi bancare deschise în Spania, Polonia, Germania, Olanda şi alte ţări, prin intermediul cărora au fost transferate şi ulterior retrase sume ce se ridică la cel puţin 2 milioane euro, provenite din comiterea de infracțiuni de fraudă informatică.” anunțau anchetatorii, zilele trecute. (Citește mai mult despre acest subiect AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel