Cazuri Omicron BA.2. Medicul Adrian Marinescu: Reacția e rapidă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mikhail Nilov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mikhail Nilov)

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DC Medical, despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, care a devenit, într-o perioadă scurtă, dominantă în Danemarca. 

Mai exact, subvarianta BA.2 a reprezentat 20% din toate cazurile de COVID-19 din Danemarca în săptămâna 52 din 2021, crescând însă veriginos până la aproximativ 45% în săptămâna a 2-a din 2022. În aceeași perioadă, frecvența relativă a BA.1 a scăzut. Alte țări înregistrează, de asemenea, o creștere a cazurilor de infectate cu subvariata BA.2: De exemplu, Marea Britanie, Norvegia și Suedia – dar se pare că creșterea numărului de cazuri noi nu este până acum la același nivel ca în Danemarca, potrivit en.ssi.dk, citat de DC Medical.

DC Medical l-a contactat, miercuri, 2 februarie, pe Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în contextul în care subvarianta BA.2 a variantei Omicron a devenit foarte repede dominantă în Danemarca, fiind înregistrate cazuri și în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, sau Norvegia.

"De-a lungul pandemiei, așa cum știm, am avut multe variante, ori că au fost de tip hibrid, ori variante derivate de la cea de bază, cum s-a întâmplat în situația de acum. În general, au fost cazuri izolate. E de urmărit ce se întâmplă în Danemarca, e ipoteză de lucru, dar vorbeam de ce s-a întâmplat până acum, adică au fost variante virale care nu au avut un impact diferit. În final, ceea ce mă interesează este dacă o variantă nouă ar fi mai agresivă, să avem o virulență sporită, mai multe forme severe și, atunci, să mă gândesc la locuri de internare, la paturi de Terapie Intensivă. Ori, deocamdată, nu vorbim despre aceste lucruri. Chiar dacă este o variantă derivată care se transmite mai ușor, cât timp nu am dovezi că terapiile actuale și vaccinul ar fi mai puțin eficiente în raport cu ea, cât timp nu există o patogenitate care în mod dovedit să fie crescută, nu ar trebui să îmi fac probleme”, a spus Adrian Marinescu pentru dcmedical.ro.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel