Cazuri tot mai frecvente de descărcări electrice cu consecințe devastatoare. Un tată și fiica lui, uciși de fulger

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ieri scriam despre cazul unui alpinist în vârstă de 22 de ani care a murit lovit de fulger în Alpii austrieci.

Astăzi, un alt caz șochează lumea: un tată şi fiica sa în vârstă de 11 ani au murit după ce au fost loviţi de fulger în Munţii Balcani din Bulgaria, informează DPA.

Bărbatul şi cei doi copii ai lui se aflau în drumeţie în apropiere de vârful Kupena, care are înălţimea de 2.169 metri, a relatat luni televiziunea de stat BNT.

Fiul acestuia, în vârstă de 13 ani, a fost salvat de un elicopter militar după ce băiatul a alertat serviciile de urgenţă în urma fulgerului.

Potrivit relatării, bărbatul decedat, în vârstă de 47 de ani, era un alpinist experimentat. Cu toate acestea, el a întreprins acea drumeţie montană în condiţii meteorologice nefavorabile, au precizat serviciile de urgenţă, potrivit Agerpres. 

***

Știrea de ieri:

Un excursionist de 22 de ani a murit lovit de fulger în Alpii austrieci, a declarat poliţia luni, informează DPA.

Austriacul călătorea împreună cu mama şi fratele său duminică în regiunea din Tirolul de Est a Alpilor, când familia a fost surprinsă de o furtună violentă. În timp ce o parte din familie s-a adăpostit sub o stâncă, tânărul de 22 de ani a mers mai departe şi a fost lovit de fulger la aproximativ 2.300 de metri altitudine.

După ce furtuna a trecut, fratele său i-a descoperit trupul neînsufleţit. Încercările de resuscitare au eşuat şi nici medicul din elicopterul de salvare venit la faţa locului nu l-a mai putut ajuta pe excursionist. Un elicopter al poliţiei a adus corpul bărbatului în vale. În Germania, un tânăr de 18 ani a murit după ce a fost lovit de fulger pe cel mai înalt munte al ţării, Zugspitze, în weekend, potrivit Agerpres.

Pentru sfaturi ale specialiștilor privind protecția în fața fenomenelor meteo de acest tip, citește AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel