Psihologul Radu Leca avertizează asupra creşterii numărului de români diagnosticaţi cu depresie şi anxietate în ultimele luni şi afirmă că totul este cauzat de pandemie.
"În pandemie, oamenii s-au schimbat, din cauza faptului că din punct de vedere social au fost îngrădiţi. Au evoluat, mental, către direcţia unui posibil confort care să nu îi supere, să nu îi deranjeze, să nu îi irite. Doar că acel confort ascunde multă ruşine, laşitate, foarte multe traume. Da, oamenii preferă să stea într-un confort mental, dar din punct de vedere al subconştientului lucrurile nu sunt aşa stabile. Pentru că, plonjând în acel confort mental, subconştientul lucrează şi le oferă stări de anxietate şi de depresie.
Din păcate, ambele au crescut atât ca şi intensitate, cât şi ca număr de subiecţi. Avem o triplare a numărului de persoane diagnosticate cu anxietate şi depresie. Ceea ce a evoluat vizibil este reprezentat de cauze. În mod special, tensiunile din interiorul cuplurilor. Acestea sunt cele care generează cele mai mari probleme. Ele reprezintă surse principale ale anxietăţii şi depresiei.", a declarat Radu Leca în exclusivitate pentru DC NEWS.
"După ce o perioadă lungă de timp cei doi membri au cuplului au stat împreună pe săptămână un număr de câteva ore, o dată cu începerea pandemiei, lucrurile s-au schimbat. Pandemia a făcut ca mii de cupluri care stăteau doar câteva ore împreună pe săptămână, să stea aproape 20 de ore pe zi împreună. Drept pentru care au apărut tensiuni foarte mari şi, la momentul în care oamenii au avut voie să iasă din casă, au apărut divorţurile", a mai spus psihologul.
"În această perioadă, recunosc că oamenii vin la psiholog, dar exclusiv în mediul online. Accesul în cabinetele de pshologie doar aşa se mai realizează. Mulţi oameni ce au fost diagnosticaţi în trecut cu depresie şi anxietate au revenit la tratament", a concluzionat Radu Leca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News