Cazurile de sifilis au crescut cu 128%, în rândul femeilor din capitala unui stat american

Departamentul de Sănătate din Houston a raportat un focar de sifilis, cu o creștere de 128% în rândul femeilor din capitala statului Texas și o creștere de nouă ori a cazurilor congenitale, în zona înconjurătoare a comitatului Harris, din 2019 încoace.

 

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat focarul, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit departamentului, infecțiile noi au crescut cu 57% din 2019 până în 2022. Au fost 2.905 infecții noi în 2022, comparativ cu 1.845 infecții noi în 2019.

Au fost 674 de cazuri în rândul femeilor în 2022, o creștere semnificativă de la 295 de cazuri în 2019, potrivit comunicatului. Și au fost 151 de cazuri de sifilis congenital în 2021, ultimul an pentru care sunt disponibile statistici, comparativ cu doar 16 cazuri în 2016.

Sifilisul congenital apare atunci când o persoană însărcinată transmite infecția bacteriană copilului său în uter. Sifilisul congenital netratat poate duce la nașterea de fetuși morți sau poate afecta organele sau oasele copilului.

„Este esențial pentru femeile însărcinate să caute îngrijire prenatală și să se testeze pentru sifilis, pentru a se proteja de o infecție care ar putea duce la moartea bebelușilor lor”, a declarat Marlene McNeese Ward, director adjunct adjunct în Biroul de Prevenire HIV/ITS și Hepatite Virale al Departamentului de Sănătate din Houston, în comunicatul de presă. „O femeie însărcinată trebuie să fie testată pentru sifilis de trei ori în timpul sarcinii.”

Femeile însărcinate ar trebui să fie testate pentru sifilis la vizita lor prenatală inițială, în timpul celui de-al treilea trimestru și la naștere, potrivit comunicatului.

Departamentul de sănătate renunță la toate taxele clinice pentru infecții cu transmitere sexuală, în centrele sale de sănătate, potrivit comunicatului.

În plus, departamentul „va extinde utilizarea clinicii sale mobile HIV/STD pentru a crește numărul de site-uri comunitare de screening, amenajate în zone considerate puncte fierbinți, selectate din datele de monitorizare a bolii și de gestionare a cazurilor”, se spune în comunicat.

Sifilisul este o infecție bacteriană răspândită frecvent prin contact sexual. Boala începe de obicei cu o leziune nedureroasă la nivelul organelor genitale sau a gurii - contactul direct cu rănile răspândește infecția.

Când este depistat devreme, sifilisul este ușor de tratat cu antibiotice. Dar fără tratament, infecția poate rămâne latentă în organism ani sau chiar zeci de ani înainte de a ataca creierul, nervii, ochii și alte organe. Poate provoca surditate, orbire și moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel