CC ne-a obligat să majorăm TVA, noi am vrut să reducem pensiile cu 15%, îi răspunde Emil Boc președintelui Traian Băsescu

basescu boc
basescu boc

"Decizia Curţii Constituţionale, din nefericire, ne-a adus în situaţia să recurgem la a doua soluţie. Noi am mers în paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curţii Constituţionale ne-a obligat să luăm o altă decizie", a spus Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind majorarea TVA, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că creşterea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de "marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Şeful statului a declarat, răspunzând unei întrebări, că creşterea TVA a fost una din marile erori politice, susţinută de toată coaliţia de la acea vreme.  Băsescu a spus că el a susţinut un impozit temporar de 10%, care să se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de până la 340 de lei.

El a spus că acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual în două etape, până la 1 ianuarie 2012, în timp ce reducerea TVA presupune ani de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel