CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Luxembourg

Mihai Daraban: Documentul pe care l-am semnat poate fi o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale
Mihai Daraban: Documentul pe care l-am semnat poate fi o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Luxembourg, evenimentul având loc în marja Forumului de Afaceri România – Luxembourg, desfășurat la București, pe o perioadă de trei zile.

Documentul prevede consolidarea relațiilor de afaceri și dezvoltarea componentei economice dintre cele două state și stabilește liniile directoare pe care mediile de afaceri din România și Marele Ducat de Luxembourg le pot urma pentru facilitarea schimburilor comerciale bilaterale.

„După ce am sărbătorit 160 de ani de existență continuă a sistemului cameral în România, suntem foarte încântați să deschidem astăzi acest forum deosebit de important pentru ambele state. Schimburile comerciale bilaterale indică o valoare anuală destul de mică, și anume de aproximativ 147 de milioane de euro, raportat la nivelul anului 2023. Însă, dacă luăm în calcul volumul schimburilor de servicii, acesta se ridică la aproape un miliard de euro.

De asemenea, valoarea totală a investițiilor luxemburgheze în România era, în luna iunie 2024, de 5,97 miliarde de euro. Sunt 1140 de companii cu capital luxemburghez în România, cu o valoare totală a capitalului subscris de 1,85 miliarde de euro. Trebuie luate în calcul aceste cifre, mai ales dacă ținem cont de dimensiunea Marelui Ducat de Luxembourg, iar documentul pe care l-am semnat poate fi o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Mă bucur să anunț resemnarea Memorandumului de Înțelegere pentru că primul document de acest gen a fost semnat în 2002, ceea ce demonstrează faptul că există un parteneriat de lungă durată între cele două camere. Acest acord simbolizează angajamentul nostru de a continua cooperarea cu CCIR, organizație cu ajutorul căreia putem să punem bazele unei dezvoltări economice durabile atât pentru Luxemburg, cât și pentru România. Împreună, nu construim doar afaceri, ci punem bazele unui parteneriat economic solid, care să reziste la provocările viitoare”, a declarat președintele Camerei de Comerț Luxembourg, Fernand Ernster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel