CCR a respins contestaţiile împotriva înregistrării candidaturilor lui Geoană, Orban şi Ciolacu la alegerile prezidenţiale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

CCR a respins contestaţiile împotriva înregistrării candidaturilor lui Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

Curtea Constituţională a României a anunţat sâmbătă seara că a respins contestaţiile împotriva înregistrării candidaturilor lui Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

În şedinţa de sâmbătă seara, de la ora 21:00, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României, a luat în dezbatere trei contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi

* a respins contestaţia formulată de domnul Talpoş Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea-Dan Geoană la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024;

* a respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024;

* a respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de Asociaţia Europeană pentru Opoziţie Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024", informează CCR, într-un comunicat.

Conform sursei citate, hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel