CCR a retrimis legea pensiilor speciale în Parlament. Marcel Ciolacu anunţă că legea trebuie să intre rapid în vigoare, ca România să nu piardă bani din PNRR

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu anunţă că legea privind pensiile speciale trebuie să intre rapid în vigoare, în acord cu obiecţiile CCR, pentru ca România să nu piardă bani din PNRR. 

"Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR. Îi solicit Ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților.

Este absolut necesar ca această Lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, a transmis preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, conform unei postări pe pagina de Facebook a partidului.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

"Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii", a anunţat miercuri preşedintele CCR, Marian Enache. 

VEZI AICI DECIZIA COMPLETĂ

"Legea este foarte neclară, scrisă cu multe probleme, greu de aplicat, e greu de înţeles, în primul rând, ce se urmăreşte prin legea asta. Să spui aşa, per total, că se taie pensii, e una, dar să scrii în lege lucrul ăsta este altceva. Acolo au avut probleme. Chiar cred că nu sunt specialişti şi eu am spus de multe ori: se poate rezolva problema asta, dar trebuie rezolvată conform legii şi cu respectarea legii şi a Constituţiei. Nu e destul să vrei să scrii o lege, trebuie să ştii să scrii o lege, adică eu, care sunt beneficiarul legii, să înţeleg ce îmi spune acolo”, a afirmat Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR, conform Digi24

Conform acestuia, "nicăieri în lume nu se acceptă ca un act normativ să aibă dispoziţii aplicabile retroactiv". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel