Curtea Constituțională nu a interpretat drept metaforă expresia ”Ne-am luat țara înapoi”. Astăzi a decis că poate decide cum își aleg parlamentarii structurile de conducere. Mâine, probabil, va stabili că numirea unui CEO, la o firmă particulară, trebuie supusă controlului de constituționalitate. Măreția dreptului, vorba lui Zegrean.
Dacă poate, orice minoritate va acționa, la propriu, împotriva majorității. Indiferent cine i-a numit și ce jocuri fac, nouă așa ziși judecători vor încerca, întotdeauna, să-și maximizeze puterea, în defavoarea a trei-patru sute de parlamentari.
Concret, dacă ținem cont de actuala structură politică a CCR, miza deciziei par a fi posturile de președinte al Camerei, respectiv Senatului. Nu am nicio îndoială că, la solicitarea PDL, Curtea va hotărî că debarcarea lui Blaga și Anastase a fost neconstituțională. Perfect pentru USL. Vă dați seama cum se va bucura electoratul de revenirea Robertei la pupitru? Nu există agent electoral mai bun decât un reminder al numărătorii paralele cu realitatea, de la Legea Pensiilor.
PDL își dă seama de riscurile implicate de revenirea Anastasei în prim plan. De aceea, Roberta a și decalarat că nu prea o interesează funcția. Păi frate, când a sfidat milioane de oameni, PDL spunea că se luptă pentru principii, nu pentru scaunul suspendatului. Acum, dacă a fost neconstituțională revocarea lui Blaga, de ce ar fi constituțional șutul în popou încasat de Roberta?
Nu-i vorbă, și revenirea lui Blaga va enerva multă lume, demonstrând electoratului de ce trebuie să voteze USL: ca să scape de oamenii lui Băsescu, plasați în posturi cheie. Oricum, până la 9 decembrie nu sunt șanse pentru o suspendare, care să justifice lupta pentru funcția de șef al Senatului. În loc să pună mii de afișe în intersecții, USL îi poate arăta pe cei doi, la prezidiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News