Decizia pe care CCR a exprimat-o cu privire la anchetarea Guvernului Grindeanu de către DNA este cât se poate de corectă şi pune capăt unui abuz de putere nemaiîntâlnit în orice stat democratic. Cei care contestă la această oră motivarea CCR, fie nu înţeleg funcţionarea statului de drept, fie sunt protectorii şi promotorii unui stat bazat pe instituţiile de forţă, pe abuzuri împotriva cetățenilor, a spus Steluța Cătăniciu într-un comunicat de presă.
Deputatul ALDE a mai zis: "Monica Macovei se încadrează în ambele categorii, acesteia fiindu-i extrem de greu să înţeleagă rigorile unui stat democratic, ale unui stat de drept. Am observat că fostul procuror comunist şi-a reluat practicile de dezinformare şi intoxicare a spaţiului public românesc pe subiectul deciziei istorice a Curtii Constituţionale a României.
La fel cum a făcut şi cu referendumul din 2012, când toată Europa a fost invadată cu minciunile fraudării celor două milioane de voturi, Macovei fabulează din nou şi interpretează în stilul propriu, eronat şi total incorect, decizia CCR!
Fostul procuror comunist încearcă în mod disperat să găsească justificări abuzului celor pe care i-a inventat şi le-a dat puteri nebănuite. În persoana Monicăi Macovei, aceştia au avut un profesor de marcă în abuz şi excese".
O manipulare marca Monica Macovei
"CCR arată că, odată cu delegarea de către Parlament a prerogativei constituţionale de legiuitor către Guvern, se transferă şi garanţiile aferente prevăzute de Constituţie pentru exercitarea acestei prerogative în deplină libertate. Mai exact, „niciun ministru nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile politice sau acţiunile exercitate în vederea elaborării ori adoptării unui act normativ cu regim de lege. A admite contrariul înseamnă a lăsa, indirect, posibilitatea intruziunii în procesul legislativ a unei alte puteri, cu consecinţa directă a încălcării separaţiei puterilor în stat".
Aşadar, sub nicio formă nu este vorba de o super-imunitate a miniştrilor, ci avem de-a face cu o interpretare forţată, manipulatoare a Monicăi Macovei. Însă, pentru un fost procuror comunist, acţiunile care stopează abuzul de putere, încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi, în general, nerespectarea legii sunt chestiuni greu de înţeles!
[citeste si]
Adevărata supărare a taberei pe care o reprezintă este că au realizat că nu mai pot să facă ce vor ei în justiţie. Ce aşteptări mai putem avea de la cea care în 2012 încuraja procurorii să ia cetăţenii cu autocarele şi să îi ducă la audieri? Instrumentele de tip Macovei, care amintesc de procurorii comunişti, nu au ce căuta într-un stat de drept. Tocmai acest lucru l-a consfinţit şi CCR!", a mai transmis Steluța Cătăniciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News