Ce a declarat Traian Băsescu despre succesorul său în noaptea de Anul Nou

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai ajuns la cumpăna dintre ani în Piața Sfatului din Brașov, acesta mulțumindu-se cu un mesaj pe care l-a adresat românilor la intrarea în restaurantul din Predeal unde a petrecut câteva ore de Revelion.

"Mi-aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă. Mi-aş dori mult să se absoarbă cu viteză şi corectitudine fondurile europene. Mi-aş dori mult că politicienii şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Republica Moldova. Eu cred că anul 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că această ţară nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov. Mi-aş mai dori tare mult că 2014 să fie un an în care să facem un efort la nivel politic să ne redobândim credibilitatea pe care am avut-o în 2010. Loviturile date Justiţiei şi statului de drept în ultimii 2 ani de actuală majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor noştri în România şi mi-aş dori că în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru români şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea", a declarat președintele Traian Băsescu.

 De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că românii au de ce să fie mândri că naţiune.

 "Mi-aş dori că românii să aibă mai multă încredere în ei pentru că nu au niciun motiv să se simtă neîncrezători în propriile forţe că naţiune pentru că România este o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră. Mi-aş dori de asemenea că românii să înţeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte, mi-aş dori că românii să fie mândri că au trecut probabil cel mai rapid peste criză din 2009-2010", a mai declarat şeful statului.

Despre succesorul său de la Cotroceni Traian Băsescu a spus că "Mi-aş dori că 2014 să fie un sfârşit de an în care să îmi predau mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin, procesul de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată care să răspundă zilei de astăzi şi următorilor 10 ani, mi-aş dori că un Guvern să facă stimulat de viitorul preşedinte o reorganizare administrative în folosul românilor şi nu al baronilor şi mi-aş dori tare mult că România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează că mărime pe locul 6-7 în Europa. Să fie a 7-a ţară şi că putere economică. Va doresc un 2014 bun vouă şi familiilor voastre", a conchis Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel