Ce a făcut un câine după ce a fost lăsat singur în balcon. Trecătorii i-au ținut isonul și s-au amuzat copios / VIDEO

captură video
captură video

Când au văzut cât de simpatic e patrupedul, oamenii din stradă i-au făcut jocul pe loc.

Un câine lăsat singur acasă a cucerit internetul după ce le-a oferit trecătorilor din fața blocului un spectacol inedit. Închis în balconul apartamentului de la primul etaj, patrupedul a transformat o zi obișnuită într-un show memorabil pentru cei care treceau pe stradă.

Cu o minge în gură, câinele a inventat ad-hoc un joc ingenios: de fiecare dată când vedea un trecător care îi acorda atenție, arunca mingea cu precizie de pe balcon, așteptând cu nerăbdare să-i fie aruncată înapoi. Ceea ce a surprins pe toată lumea a fost faptul că patrupedul nu arunca mingea la întâmplare. El aștepta răbdător până când persoana de jos îl privea direct, asigurându-se astfel că provocarea sa era acceptată.

A făcut asta ore întregi, în mod repetat, spre încântarea trecătorilor care, impresionați de inteligența câinelui, s-au lăsat rapid atrași în jocul lui. Oamenii, cu zâmbetul pe buze, se opreau pentru a-i arunca mingea înapoi, transformând întreaga scenă într-un spectacol interactiv de zile mari.

Cei care nu au putut rezista tentației de a se alătura jocului s-au distrat pe cinste și s-au simțit din nou copii. "Am fost și eu acolo, i-am dat mingea înapoi de două ori. Dacă ați fi văzut cât de fericit era că oamenii îi dau atenție și nu mai e singur!", "Săracul... simțea nevoia să fie cu oamenii, se plictisea singur în casă. Ce câine deștept!" - sunt doar câteva din sutele de comentarii la postarea de mai sus.

De ce sunt câinii atrași de mingi

Câinii sunt atrași de mingi și jocurile cu mingea din mai multe motive, legate de instinctele lor naturale, nevoile de stimulare mentală și fizică, dar și de legătura pe care o au cu stăpânii lor. Explicația științifică vine de la Pet Helpful.

Cei mai mulți câini au un instinct puternic de vânătoare, moștenit de la strămoșii lor lupi. Mingile, prin forma și mișcarea lor rapidă, imită prada în mișcare, ceea ce declanșează acest instinct de a urmări și a prinde.

În plus, câinii au nevoie de exerciții fizice și mentale regulate pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Jocurile cu mingea le oferă atât stimulare fizică (alergatul după minge) cât și mentală (concentrarea asupra prinderii și aducerii mingii). Jocul cu mingea este un mod ideal prin care câinii interacționează cu stăpânii lor. Acest tip de joc întărește legătura dintre câine și om, deoarece câinele primește atenție și laudă, ceea ce îi întărește dorința de a repeta comportamentul.

În timpul jocului, câinii primesc adesea recompense sub formă de laude, mângâieri sau chiar recompense alimentare, ceea ce îi motivează să repete jocul. Mingiile pot deveni obiecte asociate cu aceste experiențe pozitive. Câinii, în special rasele active, au multă energie care trebuie consumată. Jocul cu mingea este o modalitate eficientă de a-i ajuta să își elibereze această energie într-un mod constructiv. Multe mingi sunt texturate sau fac zgomot, ceea ce le stimulează curiozitatea și le oferă o senzație plăcută atunci când le prind sau le rod.

Toate aceste motive combină instinctele naturale, nevoile comportamentale și legătura afectivă dintre câine și stăpân, făcând ca jocul cu mingea să fie o activitate extrem de atractivă și plăcută pentru câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel