Ce a făcut un câine imediat după ce a găsit o pisică în curtea stăpânilor săi: "Nu degeaba se zice că rasa asta are inimă de aur!" - VIDEO

foto: Freepik
foto: Freepik

Acest câine s-a atașat instant de pisoiul orfan pe care l-a găsit în curtea stăpânilor.

Un Golden Retriever pe nume Tristan a demonstrat încă o dată de ce este considerat un câine cu „inimă de aur”. Renumit pentru instinctul său de a găsi animale orfane, Tristan a descoperit recent un pisoi abandonat în curtea stăpânilor săi din Tennessee. „Tristan are un dar special pentru a găsi animalele care au nevoie de ajutor”, a declarat stăpâna sa, Aly Conyers pentru People. „Este ca un radar pentru animalele orfane.”

Când a descoperit puiul de pisică Tristan a început să latre și să se agite, încercând să atragă atenția lui Aly înspre micuțul ghemotoc negru ascuns în iarbă. 

@alywiththedogs Tristan was so mad at me for not listening! #dogtok #goldenretriever #cutedog #catdistributionsystem #kitten ♬ Little Things - Adrian Berenguer

„Era evident că Tristan nu intenționa să lase pisica singură” a declarat Conyers. În absența unei mame care să revendice pisoiul, Aly a ales să-l adopte temporar. De atunci, pisoiul și Tristan au devenit cei mai buni prieteni, petrecând aproape tot timpul împreună.

„Este uimitor cum s-au împrietenit atât de repede”, a adăugat Conyers. „Pisoiul îl urmează pe Tristan peste tot și pare să se simtă în siguranță doar lângă el.”

Povestea lui Tristan a devenit rapid virală pe rețelele sociale și a strâns într-un timp record mii de fani impresionați de legătura specială dintre câine și pisică.

„Oamenii sunt pur și simplu îndrăgostiți de amândoi”, a spus Conyers. „Tristan fură inimile tuturor, este ca o adevărată celebritate atunci când ieșim în public Nu degeaba se spune că Golden Retrieverii au inimă de aur” - a mai spus acesta.

De ce unii câini se înțeleg bine cu pisicile

Potivit Wonder Paws, unii câini se înțeleg bine cu pisicile din mai multe motive, printre care trăsături de personalitate (da, câinii au și ei personalitate!), socializare timpurie și influențe din mediul apropiat. Iată câțiva factori care contribuie la relația armonioasă dintre câini și pisici:

Socializarea timpurie: Dacă un câine a fost expus pisicilor încă de când era pui este mai probabil să accepte pisicile ca parte din mediul său și să dezvolte o relație pozitivă cu acestea, chiar prietenii.

Temperament compatibil: Unele rase de câini au un temperament mai calm și mai prietenos, ceea ce le face mai predispuse să se înțeleagă bine cu pisicile. De exemplu, Golden Retrieverii și Labradorii sunt cunoscuți pentru natura lor blândă și prietenoasă.

Experiențe pozitive anterioare: Câinii care au avut experiențe pozitive cu pisicile în trecut sunt mai predispuși să interacționeze prietenos cu ele în viitor.

Comunicare inter-specii: Unii câini și pisici pot învăța să se înțeleagă reciproc prin limbajul corpului și semnalele comportamentale, în ciuda diferențelor dintre specii.

Nevoia de companie: Câinii sunt animale sociale și pot căuta compania altor animale atunci când sunt lăsați singuri. O pisică poate deveni oricând un partener de joacă sau un tovarăș de odihnă.

Curiozitate și adaptabilitate: Câinii sunt adesea curioși și adaptabili, ceea ce le permite să accepte noi membri în familia lor, inclusiv pisici.

Fiecare animal are un temperament unic, iar succesul unei relații armonioase între un câine și o pisică depinde de mai mulți factori. Cu răbdare și antrenament, mulți câini și pisici pot învăța să trăiască împreună și să se placă, să se accepte reciproc, să împartă jucării și mâncare și chiar să-și ducă lipsa unul altuia atunci când sunt despărțiți sau unul dintre ei moare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel