Ce a făcut un urs când a descoperit camera de supraveghere instalată într-o pădure din Caraș-Severin (video)

captură video Instagram Romsilva
captură video Instagram Romsilva

Un urs a simţit în mod "natural" prezenţa camerei de monitorizare din pădure şi a ales să nu se lase filmat, parcă "intenţionat", dacă ar fi să ne luăm după comentariile la postarea Romsilva. 

Un urs a fost filmat în momentul în care a dat întâmplător peste camera de monitorizare a faunei instalată într-o pădure a Ocolului Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș - Severin. Imaginile au fost publicate pe pagina de Instagram a instituției și au devenit imediat virale, tocmai pentru că gestul animalului pare unul comic, ca şi cum nu şi-a dorit să apară pe cameră şi, "sfidător", s-a întors întâi cu spatele la obiectiv, apoi a luat-o la sănătoasa.

„Uneori, urșii pot simți și urmele foarte fine de miros care rămân pe camerele de monitorizare, după ce au fost instalate. Urșii au un miros foarte fin, grație foselor nazale mari și miilor de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, iar în căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, au scris administratorii pe contul de Instagram, în dreptul filmării. 

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administrează circa 25.000 de hectare.

Mai jos, momentul surprins de camera de supraveghere:

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de RNP - Romsilva (@romsilva.rnp)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel