Ce a recunoscut Putin în discurs. Promisiunile spun totul

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Discursul lui Putin, la un an de la începutul războiului din Ucraina a ținut două ore, dar poate fi rezumat în două fraze.

Publicitate

Cei care au prins discursurile lui Ceaușescu, din ultimii săi ani, poate au avut senzația de deja-vu. Cele mai importante lucruri sunt cele care se citesc printre rânduri.

Conflictul cu occidentul putred este motivat ideologic, regimul de la Moscova nu luptă pentru conservarea propriei puteri ci pentru popor, ca să-l ferească de păcatele societății occidentale...susțineri de acest tip găsiți pe internet la suveraniștii, dacopații și ultraortodocșii noștri, nimic nou pe frontul de Est. Despre război, decât mulțumiri victimelor, cum ar spune aceiași.

Plus amenințarea nucleară, evocată destul de clar de Putin. Ceea ce arată că pe frontul din Ucraina, Rusia mare lucru nu mai poate să facă, în ciuda mobilizării a milioane de soldați și a industriei de război.

Promisiunile liderului de la Kremlin arată exact ce îi lipsește Rusiei: tehnologie, infrastructură, manageri. Licențele occidentale vor fi suplinite de fabricantul rus, spune Putin (rezultatul îl cunoaștem, din epoca de aur,  când erau blocate importurile, pe motiv că fabricăm totul în țară după ce ”asimilăm” tehnologia de vârf).

Putin promite că va construi drumuri din Crimeea până în Siberia, și va muta pe axa Iran-Pakistan exporturile de materii prime (că până la asimilarea tehnologiei mai va). Rușii nu se vor plictisi, în timpul blocadei occidentale, fiindcă se va dezvolta ”turismul interior”. Cam așa spuneau și comuniștii, dacă vroia cineva să meargă în excursie la Veneția: dar la Bicaz ați fost? Ce cusur au stațiunile de pe Valea Prahovei?

Iar locul oligarhilor va fi luat de IMM-uri, de întreprinderi de familie, finanțate cu credite de la stat. Asta dacă nu se întorc cei care au depus banii în bănci din occident, după apelul lui Putin la patriotism și după ce le-a bătut obrazul: acolo sunteți cetățeni de mâna a doua!

Toate bune și frumoase, dar, recunoaște Putin, mai e un obstacol în calea invaziei de inventatori, de manageri și oameni de știință, care vor veni de pe băncile școlilor și liceelor să schimbe structura economiei rusești. Profesorii care ar trebui să-i școlească nu au unde locui, spune Putin, i s-au plâns că nu găsesc apartamente. Așa că Putin promite credite ipotecare cu dobândă de 3,5%, dar, atenție creditele promise tinerilor fără casă sunt credite...pe cinci ani. Chiar și într-o  economie înfloritoare ca a Rusiei, crede cineva că în cinci ani profesorul debutant poate achita un apartament? Sau, mai degrabă,  fraza lui Putin s-ar traduce prin ”mai dă-le, Nicule, o sută de lei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel