EXCLUSIV  Ce a reușit Clotilde Armand prin scandalul de la Sectorul 1. Bogdan Teodorescu: Strategia USR, copiată de la Băsescu / video

Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Profesorul Bogdan Teodorescu a comentat scandalul alegerilor de la Sectorul 1.

În cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, profesorul Bogdan Teodorescu și jurnalistul Răzvan Dumitrescu au vorbit despre scandalurile provocate de USR la sectoarele 1 și 2 din Capitală.

„Doamna Clotilde Armand a reclamat fraude peste fraude. Până la urmă s-a întâmplat scorul ăsta, 36,61% pentru George Tuță și 35,92% pentru Clotilde Armand. Cum vedeți dumneavoastră ce s-a întâmplat la Sectorul 1?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Prima componentă este constatarea că USR-ul a reușit prin această poveste de 3 zile - bătălia pentru sectoarele 1 și 2 și acuzațiile de fraudă împotriva PSD, PNL și a altor instituții ale statului - să estompeze un pic eșecul major de la aceste alegeri. Cea mai importantă știre a acestor alegeri a fost eșecul major al alianței făcute în jurul USR.

Cu această mobilizare, probabil și-au mobilizat puțin electoratul, au introdus acel element de singuri împotriva tuturor și au anulat o bucățică din discursul devastator care se făcea zi de zi împotriva lor, atât din interiorul partidului, cât și din exterior“, a spus profesorul Bogdan Teodorescu.

CITEȘTE ȘI          -          Clotilde Armand și Diana Șoșoacă, urlete pe aceeași temă: Sacii cu voturi

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Strategia USR, asemănătoare cu cea a Alianței DA din 2003-2004

„În al doilea rând, probabil că ei își pregătesc discursurile și atitudinea pentru alegerile viitoare, în care vor porni de la ideea fraudei.

În anul 2003 a fost referendumul pentru Constituție, făcut de PSD pentru a închide negocierile României cu Uniunea Europeană. Deși doar Vadim Tudor s-a opus acelei inițiative, partidul lui Băsescu, proaspăta înființată Alianță DA, a lui Băsescu și Tăriceanu, a vrut cumva să cadă referendumul pentru a arăta că PSD-ul nu e atât de bine organizat. Au încercat să facă un non-combat, pentru a fi scorul sub 50% și să se ajungă la concluzia că PSD-ul nu e un mamut al organizării.

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar ei au lansat tema fraudării. Ei și toate ONG-urile din jurul lor au ținut-o un an cu „PSD-ul fraudează“ până au ajuns la înfrângerea din turul 1 la alegerile prezidențiale și la parlamentare. Năstase avea 7% în plus față de Băsescu și atunci s-a lansat din nou ideea fraudei, care a prins, a scos lumea la vot și știm care au fost rezultatele. După aceea, ancheta care s-a făcut chiar de ONG-urile respective au demonstrat că nu a fost vorba de vreo fraudă.

Ne aflăm într-un scenariu destul de apropiat în care, pentru a-și mobiliza propriul electorat și a introduce o notă de radicalism, această strategie va duce probabil la o mobilizare superioară pentru alegerile care vin, inclusiv la o dinamică a acestui partid în perioada următoare“, a mai zis Bogdan Teodorescu.

CITEȘTE ȘI         -        Modus operandi la Clotilde Armand: Manevră cu voturile la Sectorul 1

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel