Ce acid gras ar putea reduce agresivitatea

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Conform unui studiu recent, un acid gras, disponibil sub formă de supliment alimentar, despre care se știa că ajută la sănătatea mintală și fizică, ar putea contribui și la reducerea agresivității.

Omega-3 a fost anterior asociat cu prevenirea schizofreniei, iar agresivitatea și comportamentul antisocial sunt considerate a proveni parțial dintr-un deficit nutrițional. Alimentația noastră poate influența chimia creierului, potrivit Science Alert.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania s-au bazat pe studiile anterioare privind efectele suplimentelor cu Omega-3 asupra agresivității. Cercetarea a analizat 29 de studii clinice la care au participat 3.918 persoane.

În toate studiile a fost observat un efect modest, dar notabil, pe termen scurt, traducându-se printr-o reducere a agresivității cu până la 28%, pe baza unor variabile multiple (inclusiv vârsta, sexul, diagnosticul medical, durata și doza tratamentului).

„Cred că a venit momentul să implementăm suplimentarea cu Omega-3 pentru a reduce agresivitatea, indiferent dacă ne aflăm în comunitate, în clinică sau în sistemul de justiție penală”, declară criminologul Adrian Raine.

Studiile incluse în cercetare, desfășurate între 1996 și 2024, au durat în medie 16 săptămâni. Acestea au cuprins o varietate de indivizi, de la copii cu vârsta sub 16 ani, până la persoane între 50 și 60 de ani.

Mai mult, reducerea agresivității a inclus atât agresivitatea reactivă (ca răspuns la o provocare), cât și agresivitatea proactivă (comportament planificat în avans).

Deși sunt necesare studii mai ample pe perioade mai lungi de timp pentru a stabili în continuare această relație, ele contribuie la înțelegerea noastră privind modul în care capsulele de Omega-3 ar putea fi benefice pentru creier.

„Părinții care caută tratament pentru un copil agresiv ar trebui să știe că, pe lângă orice alt tratament pe care îl primește copilul lor, o porție sau două în plus de pește pe săptămână ar putea ajuta”, spune Raine.

Cercetătorii cred că modul în care Omega-3 reduce inflamația și menține în funcțiune procesele vitale ale creierului ar putea contribui la reglarea agresivității. Există încă multe întrebări fără răspuns, dar echipa sugerează că există suficiente dovezi pentru a se investiga în continuare.

„Omega-3 nu este un glonț magic ce ar putea rezolva complet problema violenței în societate”, spune Raine.

„Însă ar putea ajuta? Pe baza acestor constatări, credem cu tărie că poate, și ar trebui să începem să acționăm în baza noilor cunoștințe pe care le avem”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel