Vezi în articol ce alimente să mănânci și ce să bei pe caniculă.
Pe măsură ce Europa se coace la temperaturi extreme săptămâna aceasta, oamenii vor face tot ce le stă în putință pentru a se răcori. Pe măsură ce riscul de "efecte adverse asupra sănătății" crește în timpul caniculei, multe persoane vor dori să se asigure că mănâncă și beau lucrurile potrivite pentru a face față temperaturilor ridicate. Și pe bună dreptate. În această perioadă este important să urmăm sfaturile specialiștilor dacă ne facem griji pentru sănătatea noastră.
"Când simțiți că îți este cald corpul transpiră, iar creierul tău acordă mai puțină atenție foametei, ceea ce poate provoca o scădere a poftei de mâncare. Este încă important să mănânci suficientă mâncare pentru a evita creșterea riscului de deshidratare și epuizare termică.", a explicat Lujain Alhassan, expert în sănătate, scrie manchestereveningnews.co.uk.
Ea sugerează să consumați alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele, castraveții, piersici și fructele de pădure, pentru a vă asigura că rămâneți hidratat.
"Mâncărurile reci care au un conținut ridicat de apă pot ajuta, de asemenea, să vă asigurați că mâncați suficient și să vă răcoriți corpul în același timp. Consumul de alimente ușoare, cum ar fi salate și fructe de vară, vă poate ajuta să vă recuperați încet apetitul.", a spus expertul.
Alhassan subliniază importanța de a bea frecvent multă apă, chiar dacă nu vă este sete. Se recomandă să bem aproximativ șase până la opt pahare în fiecare zi, dar nutriționistul Tina Sabbagh, spune că ceaiul, cafeaua, sucul și alimentele cu conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele verde și castraveții, pot contribui, de asemenea, la aportul de lichide.
"Bea frecvent apă. Te va ajuta să îți dai seama când îți este foame, deoarece corpul dumneavoastră greșește uneori setea cu foame. Este important să mănânci chiar și atunci când nu ți-e foame pentru a te asigura că primești suficienți nutrienți și pentru a evita deshidratarea.", a mai spus Alhassan.
Cu temperaturile ridicate setate să continue pe tot parcursul nopții, mulți oameni pot considera că este prea cald pentru a găti sau a încălzi o masă caldă. Alhassan sugerează mâncăruri reci de vară, cum ar fi salate, sandvișuri și smoothie-uri, opțiuni convenabile, deoarece sunt rapid și simplu de făcut. Specialiștii în sănătate oferă câteva idei de mese pentru a vă asigura că vă răcoriți în timp ce mâncați sănătos în timpul caniculei:
Ingrediente:
1 pepene mare, tocat cubulețe
1 cutie de brânză feta, tocat cubulețe
1 ceapă roșie, tăiată felii
Frunze de menta
Combinați ingredientele într-un bol și amestecați bine. Pentru dressing amestecați puțin oțet balsamic, ulei de măsline și suc de lămâie.
Ingrediente:
1 mână de spanac
1 mango mic
1 lingură pudră de proteine
½ cană lapte la alegere (reduceți cantitatea pentru o consistență mai groasă)
1 linguriță de semințe de chia
1 banană
½ cană fructe de pădure congelate
1 lingura miere/sirop de agave
Combinați ingredientele într-un blender și amestecați până la omogenizare, pentru un plus de dulceață puneți puțină miere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu