Ce amendă a primit Antena 1 din cauza atitudinii lui Cheloo la X Factor

cheloo
cheloo

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze postul de televiziune Antena 1 pentru emisiunea “X Factor” difuzată pe data de 24 noiembrie, în care juratul Cheloo a lansat o serie de comentarii homofobe la adresa unui concurent gay. 

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea "X Factor" difuzată pe 24 noiembrie. În urma difuzării acesteia, CNA a primit un număr de 700 de reclamaţii, motiv pentru care s-a decis amendarea postului cu 10.000 de lei.

"Din construcţia emisiunii, cei trei reprezintă postul şi postul nu s-a sesizat în acest caz (...) Este un subiect atât de delicat. În astfel de situaţii în ţările calde curg scuzele postului (...). Nu am văzut aşa ceva, nu am văzut nicio poziţionare a postului (...) Suntem într-un moment în care în alte părţi lucrurile astea au fost rezolvate de o manieră extrem de elegantă şi cu faţa la drepturile omului", a spus Cristina Trepcea, membru al CNA.

La propunerea acesteia, CNA a decis să aplice o amendă de 10.000 de lei în cazul emisiunii "X Factor" din ediția cu pricina.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă", şi a articlului 47, alineatul 2 din Cod - "Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie".

VEZI ȘI: X Factor: PRIMA reacție a concurentului gay după ce Cheloo l-a atacat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel