Ce ar fi conținut discursul lui Volodimir Zelenski. Cristian Diaconescu: Românii din Ucraina ar avea de suferit. Există semnale

Sursa foto: Presidency.ro
Sursa foto: Presidency.ro

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat de ce anularea discursului președintelui Volodimir Zelenski ar însemna o pierdere pentru românii din Ucraina.

"Agenda unei vizite bilaterale la cel mai înalt nivel se stabileşte şi se agreează cu foarte mult timp înainte. Nu există mişcări intempestive de agendă, decât în condiţii speciale, accidentale. (...) Înseamnă că înțelegerile anterioare, în acest moment, nu mai sunt valabile, privind programul și tematica vizitei", a spus Cristian Diaconescu, la Digi 24.

"Există suficiente semnale!"

"Prin absenţa discursului în Parlamentul României a lui Volodimir Zeleneski, primii care ar avea de suferit ar fi românii din Ucraina. Există suficiente semnale în legătură cu faptul că, în conţinutul acestui discurs, Zelenski s-ar fi referit la parcursul de integrare în UE, aşa cum Ucraina şi-l doreşte acum - într-o variantă cât mai rapidă de cel mult doi ani.

Evident că, pentru a-şi argumenta în fața instituţiei fundamentale a democraţiei dintr-un stat membru UE acest demers, preşedintele Ucrainei s-ar fi referit la chestiunea extrem de sensibilă şi poate nu suficient aprofundată de-a lungul timpului - drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor din Ucraina. În acest moment, el ar putea spune - cei care îl însoţesc - faptul că nu a avut această oportunitate pentru că au apărut probleme în Parlamentul de la Bucureşti.

Trebuie să gândim totul din perspectiva unor interese extrem de sensibile, în acest moment, şi nu a unor oportunităţi politice de imagine, comunicaţionale etc. Discutăm de Ucraina, un stat care dacă mâine cedează agresiunii federaţiei Ruse "avem toate şansele" să avem nave militare ruse aproape de platformele noastre de explorare a hidrocarburilor, în egală măsură la gurile Dunării", a mai spus Cristian Diaconescu.

Vezi și: De ce și-a anulat Volodimir Zelenski discursul. Alfred Simonis: Este în conflict cu Putin și se sperie de Șoșoacă?!

Reacțiile politicienilor români, după anularea discursului președintelui Volodimir Zelenski: "Omul rușilor a legat șireturile unei majorități"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel