Ce ar fi văzut istoricii Rosetti și Florescu în mormântul lui Vlad Țepeș: S-a descompus sub ochii lor

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Sunt informații noi despre mormântul lui Vlad Țepeș. 

În documentarul ”Enigmele României”, difuzat de History Channel, se face o dezvăluire despre osemintele lui Vlad Țepeș, care ar fi fost văzute, pentru câteva secunde de către Dinu V. Rosetti, șeful secțiunii preistorice a Muzeului Municipal, și George Florescu, secretar și director adjunct al Muzeului Municipal București și unul dintre cei mai mari genealogiști români. În 1933, cei doi s-ar fi dus la Mănăstirea Snagov, unde se spunea că e înmormântat Vlad Țepeș, iar când ar fi deschis mormântul, în mod total neașteptat chiar și pentru ei, au observat, pentru câteva secunde, un corp intact care s-ar fi descompus sub ochii lor, în bătaia razelor soarelui. 

Informația a fost transmisă pe History Channel, în ultimul episod al serialului documentar ”Enigmele României”, în cadrul căruia renumitul actor Marcel Iureș cercetează o serie de enigme fără răspuns.

În cadrul documentarului, se susțin cele transmise de Rosetti și Florescu, care au mai descris și veșmintele văzute, în culorile roșu închis și verde, cu fața acoperită cu o pânză albă de mătase. Această variantă este susținută de datele care arată că i-a fost tăiat capul lui Vlad Țepeș, iar pielea scoasă de pe craniu și umplută cu fân a fost trimisă sultanului ca dovadă că unul dintre cei mai mari inamici ai lui era mort.

Se pare că George Florescu ar fi murit în drum spre Cetatea Poenari, adevăratul castel al lui Vlad Țepeș. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel