EXCLUSIV  Ce ar trebui să facă principalii candidați la alegerile prezidențiale pentru a obține votul lui Crin Antonescu / video

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Votul lui Crin Antonescu are o foarte mare greutate simbolică, iar candidații la alegerile prezidențiale trebuie să răspundă la trei întrebări simple pentru a-l obține.

Crin Antonescu, fost președinte al Partidului Național Liberal, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu și Bogdan Chirieac la emisiunea Ce Se Întâmplă, la DC News, unde a trasat principalele lucruri pe care vrea să le audă de la candidații la alegerile prezidențiale din acest an pentru a hotărî cui îi dă votul la scrutinul din 24 noiembrie.

„Ce ar trebui să facă în acest moment PNL-ul și candidatul Nicolae Ciucă pentru a-și maximiza șansele și să obțină votul dumneavoastră?“, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Eu, căruia mi s-a întâmplat să trec prin asta, am o solidaritate cu toți candidații, pentru că nu le e ușor. Nu glumesc! Oricât ar fi de trecuți prin viața politică, nu le e ușor. E o emoție de un anumit tip, e un stres, chiar dacă domnul Ciucă neagă existența stresului și a fricii în viața sa, e totuși o ființă umană“, a răspuns Crin Antonescu.

CITEȘTE ȘI                  -                EXCLUSIV  Greșeala făcută cu suveranismul din România. Crin Antonescu: Eu aș putea să revendic acest titlu

Foto: Agerpres

„Știți ce apreciez la dânsul, se vede clar că nu e ticălos. Domn’le, e o calitate! După ultimii 20 de ani, asta e o mare calitate“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„A avea garanția că vom avea un președinte care nu e ticălos, asta e jumătate de mandat“, a zis, ușor ironic, fostul președinte al PNL.

„Cine s-a fript cu lapte, suflă și-n iaurt“, a replicat Răzvan Dumitrescu.

„Eu nu știu ce trebuie să facă pentru a câștiga alegerile, nu sunt consultant politic, nu sunt lider politic și nu am vreo responsabilitate, ci spun doar ce trebuie să facă pentru a lua votul meu. Toți candidații trebuie să răspundă foarte clar la următoarele trei întrebări:

- Cum se reformează Statul Român?

- Cum se mătură resturile statului paralel?

- Cum se face politică externă în poziția în picioare, nu în genunchi, nu pe burtă, nu în diverse poziții lascive?

Și poc, un vot de la mine“, a spus Crin Antonescu.

Despre campania electorală a lui Nicolae Ciucă, fostul lider al PNL a precizat că ar „fi construit-o campania pe ceea ce domnul Ciucă are ca puncte tari“.

„Un general, un militar are anumite caracteristici, care, în societatea noastră, stârnesc respectul și credibilitatea. De ce nu s-a construit campania așa, nu știu și nu e treaba mea.

Acum însă, văzând și punând cap la cap mai multe lucruri, cred că nu era cazul, în general. Acum, e ceasul al doisprezecelea", a spus Crin Antonescu. 

Alegerile prezidențiale vor avea loc la finalul acestui an, pe 24 noiembrie urmând ca românii să fie chemați la urne pentru primul tur, iar pe 8 decembrie pentru al doilea tur de scrutin. Principalii candidați care se luptă pentru a obține cea mai înaltă funcție în stat sunt Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Mircea Geoană (independent, posibil susținut de alte formațiuni politice), George Simion (AUR), Elena Lasconi (USR) și Diana Șoșoacă (SOS România).

Între cele două tururi ale alegerilor prezidențaile, chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, vor avea loc alegerile parlamentare.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel