Ce ar trebui să știi despre milia, punctele de grăsime de sub piele. Cum le poți îndepărta fără să rămâi cu urme pe față

foto: Freepik
foto: Freepik

Punctele albe de grăsime nu sunt dureroase, dar sunt inestetice și pot încurca machiajul în cazul doamnelor și domnișoarelor. Iată cum le poți elimin fără să lași urme!

Termenul "milia" se referă la mici chisturi sau umflături care apar sub piele și sunt cauzate de acumularea de grăsime (sebum) și celule de piele moartă în porii înfundați. Aceste umflături sunt, de obicei, albe sau galbene și nu au legătură cu glandele de grăsime din piele, ci sunt mai degrabă legate de foliculii de păr.

Milia pot apărea pe față, în special în zona din jurul ochilor (numite și "miliae" sau "puncte de grăsime") sau pe alte părți ale corpului. Acestea sunt în general inofensive și nu cauzează disconfort major, dar pot fi considerate inestetice. Milia pot apărea la orice vârstă, inclusiv la sugari.

Tratamentul miliei poate implica exfolierea regulată a pielii, utilizarea unor produse cosmetice specifice sau extracția lor de către un dermatolog. Înainte de a încerca orice tratament pentru milia, este întotdeauna recomandabil să consultați un specialist în îngrijirea pielii pentru a determina ce opțiune este cea mai potrivită pentru cazul dumneavoastră.

Cum scăpăm de punctele de grăsime

Deși sunt în general inofensive, pot fi considerate inestetice. Iată câteva modalități de a scăpa de punctele de grăsime milia, recomandate de Medical News Today:

Nu le stoarceți: Este important să nu încercați să stoarceți sau să perforați punctele de grăsie acasă. Aceasta poate duce la infecții sau cicatrici.

Consultați un dermatolog: Cel mai sigur mod de a scăpa de milia este să consultați un dermatolog. Un specialist le poate extrage în mod sigur și eficient.

Exfolierea regulată: Exfolierea regulată a pielii poate ajuta la prevenirea formării punctelor de grăsime Utilizați un exfoliant blând pentru a îndepărta celulele de piele moarte și pentru a menține porii deschiși.

Tratamente cu laser: În unele cazuri, dermatologii pot recomanda tratamente cu laser sau electrocauterizare pentru a elimina milia. Aceste proceduri pot fi efectuate în cabinetul unui specialist și au rezultate bune în general.

Igiena pielii: Menținerea unei igiene corespunzătoare a pielii poate ajuta la prevenirea formării punctelor de grăsie. Spălați-vă fața cu regularitate, folosind un produs de curățare potrivit tipului dvs. de piele.

Este important să discutați cu un dermatolog înainte de a încerca orice tratament pentru milia, deoarece un specialist poate stabili cel mai bun plan de acțiune în funcție de starea pielii dumneavoastră și poate efectua extracții în mod sigur, dacă este necesar. Evitați încercările de a trata milia acasă, deoarece acestea pot avea consecințe nedorite. Cel mai des, punctele albe de grăsime se elimină prin puncție, cu un ac sterilizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel