Ce ascund casele la 1 euro din Italia. Un australian a pierdut tot

Case 1 euro Sicilia/ foto pexels
Case 1 euro Sicilia/ foto pexels

Australianul Danny McCubbin, în vârstă de 58 de ani, s-a numărat printre cei care au cumpărat case în Italia la 1 euro. 

Danny McCubbin s-a numărat printre bucuroșii cumpărători ai unei case de doar 1 euro, în Sicilia. Din păcate, însă, visul său a fost spulberat de un termen limită, astfel a trebuit să ”returneze” casa. 

Bărbatul a părăsit Marea Britanie pentru visul său, dar a trebuit să returneze casa achiziționată cu 1 euro pentru că renovările nu au putut fi finalizate la timp.

El cumpărase o casă în Sicilia, mai exact în Mussomeli, unde a fost activă campania ”Case 1 euro”, ce avea ca scop atragerea străinilor în zonele părăsite de italieni. 

Ca mulți alții, Danny a fost atras de frumusețea zonei și a considerat că oferta era prea bună pentru a fi refuzată. Mirror scrie că visul australianului ce părăsise UK pentru Italia s-a stins puțin câte puțin din cauza clauzei conform căreia cumpărătorii aveau termen limită de renovare a proprietății de trei ani de la cumpărare. Doar atunci, ei deveneau proprietari cu drepturi depline. Cum nu a putut respecta termenul, bărbatul a restituit proprietatea agenției, care a revândut-o. 

Cu toate acestea, bărbatul este recunoscător că și-a câștigat reședința italiană și acum numește frumosul oraș acasă. El spune că mereu a visat să se mute undeva unde costul vieții nu era atât de mare. 

Deși a returnat casa la 1 euro, Danny nu s-a lăsat, ci și-a cumpărat o altă locuință ieftină, la 8.000 de euro, care a necesitat mai puțină muncă. Cu ajutorul a doi muncitori și a 5.000 de euro el a și renovat noua casă în doar o săptămână. Australianul, odată stabilit, și-a deschis o bucătărie comunitară care oferă mese gratuite familiilor vulnerabile. 

”M-am mutat aici la sfârșitul lui decembrie 2020, pentru că am vrut să locuiesc în Italia când a avut loc Brexitul. Întotdeauna mi-am dorit să trăiesc în Sicilia, părinții mei iubeau peisajul rural. Așa că m-am întrebat ce lipsește în Mussomeli și mi-a venit ideea ”The Good Kitchen”.” a mai spus Danny McCubbin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel