În opinia președintelui Asociaţiei “21 decembrie”, Teodor Mărieş, Legea lustraţiei va crea peste 200.000 de locuri de muncă pentru tineri, prin plecarea ”tovarășilor comuniști”, care ”au stat cam mult și au făcut suficient rău”.
“S-a oprit prescrierea (crimelor – n.red.) şi s-a aplicat dispoziţia Curţii Europene dată în dosarul „21 Decembrie” în urmă cu trei luni de zile, deci din nou un lucru bun. Din nou progresăm, iar Legea Lustraţiei, atât cât ea a putut fi votată, în condiţiile Constituţiei actuale a României, va crea cel puţin 200.000 de locuri de muncă pentru tineri, iar tovarăşii comunişti să plece, să-i mai lase şi pe alţii, pentru că stau cam de mult şi au făcut suficient rău”, a declarat la RFI Teodor Mărieş.
Faptul că a fost votată Legea Lustrației nu îl satisface în totalitate pe președintele Asociației ”21 decembrie”, el așteprând și votarea Legii recunoştinţei. “Sunt două dintre revendicările pe care le-am avut pe parcursul protestului (Legea Lustraţiei şi eliminarea prescrierii crimelor din Codul Penal, n.red) şi aş putea spune că 66% din obiectiv e atins. Este surprinzător, într-un fel, pentru mine. Sigur, e o surpriză plăcută de data aceasta. Am avut şi momente în care am crezut că nu se va reuşi un vot atât de clar dat de actuala majoritate. În acelaşi timp, cele două legi nu fac decât să onoreze clasa politică, dar şi să facă dreptate pentru 70 de ani de crimă”, a mai spus Teodor Mărieş.
Un apărător al principiilor care trebuie respectate, Mărieș a afirmat că va continua greva foamei până când Parlamentul va vota și Legea Recunoștinței. “Rămân în protest. Aştept să se voteze şi Legea recunoştinţei. Am făcut acest protest pentru principii. Principiile trebuie respectate, pentru că altfel nu văd de ce facem umbră pământului... Din aceleaşi considerente aştept o lege a recunoştinţei, care să elimine din rândurile revoluţionarilor instigatorii, complicii, criminalii şi impostorii”, a declarat președintele Asociației.
Camera Deputaților a adoptat marți, cu 167 de voturi pentru și patru abțineri, noua formă a legii lustrației, declarată neconstituțională în urmă cu aproape doi ani de CCR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News